Intalnirea dintre presedintele Basescu si premierul Ponta s-a incheiat dupa aproximativ o ora

Data publicarii: 07-11-2012 | Politica

Consultarile dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, care au avut loc la Palatul Cotroceni, s-au incheiat dupa aproximativ o ora.

Miercuri, in jurul orei 11,00, premierul Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni, pentru consultarile solicitate de presedintele Basescu, in conformitate cu prevederile articolului 86 din Constitutia Romaniei. 

Potrivit Administratiei Prezidentiale, la consultari au asistat si consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu, Bogdan Dragoi, Bogdan Manoiu, Sebastian Lazaroiu, Daniel Funeriu, precum si consilierii de stat Claudiu Dinu si Bogdan Oprea. 

Premierul Victor Ponta a venit la Cotroceni insotit de consilierul de stat in aparatul propriu de lucru al primului-ministru Eugen Teodorovici. 

Temele de consultari, anuntate de Presedintie, au fost acordul stand-by cu FMI si Comisia Europeana - stadiul implementarii masurilor structurale, in perspectiva inceperii noii misiuni comune a institutiilor financiare, stadiul indeplinirii obligatiilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, dar si bugetul national pe anul 2013 - prioritizarea cheltuielilor bugetare astfel incat sa se asigure sustenabilitate si crestere economica. 

Totodata, discutiile au vizat reluarea platilor in cadrul Programelor Operationale aflate in proces de suspendare: masurile avute in vedere de Guvern pentru remedierea deficientelor constatate de Comisia Europeana in sistemele de management si control ale Programului Operational Regional - Regio, Programului Operational Sectorial Transport si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, precum si in ceea ce priveste Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si Programul Operational Asistenta Tehnica. 

Si pozitia Guvernului la negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene (2014-2020) si corelarea acestuia cu strategia fiscal-bugetara deja aprobata s-au aflat printre subiectele anuntate de Presedintie. 

Intr-un comunicat de presa, Administratia Prezidentiala informa ca presedintele Traian Basescu i-a solicitat premierului Victor Ponta pe 1 noiembrie sa participe, impreuna cu membrii Guvernului, pe 6 noiembrie la o serie de consultari in conformitate cu prevederile articolului 86 din Constitutia Romaniei, insa, printr-o scrisoare oficiala, seful Executivului a cerut amanarea consultarilor. 

"Domnul presedinte Traian Basescu i-a solicitat joi, 1 noiembrie a.c., printr-o scrisoare oficiala, prim-ministrului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, sa participe impreuna cu membrii Guvernului, marti, 6 noiembrie a.c., la o serie de consultari in conformitate cu prevederile Articolului 86 din Constitutia Romaniei. (...) Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta a solicitat luni, 5 noiembrie a.c., printr-o scrisoare oficiala, amanarea consultarilor pentru o data ulterioara in vederea pregatirii de catre ministrii Cabinetului a unor informari si fundamentari despre temele invocate de domnul presedinte Traian Basescu. In aceeasi zi, luni, 5 noiembrie 2012, seful statului i-a trimis o noua scrisoare oficiala prim-ministrului Romaniei, prin care a stabilit ca data a consultarilor ziua de miercuri, 7 noiembrie", se arata in comunicatul Presedintiei. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: