APORTUL SEMNIFICATIV avut de PETROM la profitul grupului OMV din primele 9 luni ale anului

Data publicarii: 07-11-2012 | Afaceri

Contributia Petrom la profitul inainte de dobanzi si taxe (EBIT) al OMV a fost de 901 milioane de euro in primele noua luni, reprezentand 39% din rezultatul grupului austriac OMV, care a inregistrat in intervalul analizat un avans de 18%, la 2,3 miliarde de euro, scrie Mediafax.

In primele noua luni ale anului trecut, Petrom a avut o contributie la castigul EBIT al OMV de 893 milioane de euro.

Vanzarile OMV au avansat cu 27% in primele noua luni, de la 24,7 miliarde de euro anul trecut la 31,26 miliarde de euro, se arata intr-un raport al grupului.

Profitul EBIT ajustat pentru factori exceptionali (Clean CCS EBIT) al OMV a urcat cu 37%, de la 1,8 miliarde de euro la 2,45 miliarde de euro. Petrom a avut o contributie de 910 milioane de euro, sau 37%, la castigul EBIT ajustat al OMV, fata de 895 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

Pretul petrolului Brent a stagnat la circa 112 dolari pe baril in primele noua luni, comparativ cu aceeasi perioada din 2011.

"In primele noua luni ale anului am reusit sa inregistram rezultate operationale solide, cu revenirea la normal a productiei din Libia si Yemen in trimestrul al treilea. Am beneficiat, de asemenea, de marje mai bune pe rafinare. In linie cu strategia noastra, care se concentreaza pe dezvoltarea pe explorare si productie, am achizitionat 15% din campul gazeifer Aasta Hansteen si 20% din campul petrolifer Edvard Grieg, ambele in Norvegia. In plus, ne-am majorat suprafata de explorare in Marea Neagra si am inceput dezvoltarea campului Latif din Pakistan", a declarat directorul general al OMV, Gerhard Roiss.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: