BCR a intermediat pe piata secundara tranzactii cu titluri de stat in valoare de aproape 1,5 miliarde echivalent lei

Data publicarii: 07-11-2012 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a intermediat tranzactii cu titluri emise de statul roman, de la inceputul anului si pana in prezent, in valoare de circa 1,5 miliarde echivalent lei. 

"Titlurile de stat sunt considerate a fi una dintre cele mai putin riscante investitii care se pot realiza de catre investitori, clientii beneficiind de dobanzi fixe. Acest lucru se vede si in interesul manifestat de clientii persoane fizice, care reprezinta pana la 99% din numarul de clienti care au achizitionat titluri de stat, pana in acest moment. Cele mai vandute titluri de stat catre populatie sunt cele in moneda nationala, respectiv circa 1,2 miliarde lei, reprezentand aproximativ 3/4 din volumul total”, a declarat Laura Hexan, Sefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR. 

Printre avantajele investitiei in titluri de stat se numara: lipsa taxelor, obtinerea unui randament fix daca titlul este tinut pana la maturitate, randamente superioare celor oferite de depozitele bancare, s.a..

 "Parteneriatul dintre BCR si Erste ne pozitioneaza in acest moment ca cel mai important jucator de pe piata titlurilor, detinand si unul dintre cele mai mari portofolii. BCR are calitatea atat de dealer primar cat si de participant in stabilirea fixingului pe piata titlurilor de stat romanesti conferindu-i astfel posibilitatea de a oferi preturi competitive. Sustinerea oferita de Erste ne ofera si posibiliatea de a avea acces pentru clientii nostri si la pietele internationale. Din pozitia de lider al sistemului bancar romanesc vizam toate segmentele de clientela oferind cele mai accesibile preturi din piata”, a adaugat Laura Hexan. 

Precizari legale 

Banca Comerciala Romana este o institutie de credit inmatriculata la Registrul Bancar nr. RB-PJR-40-008/18.02.1999,  Inmatriculata la Registrul Comertului: J40/90/1991 , Cod Unic de Inregistrare: 361757, Capital Social 1.553.435.543,80 lei, SWIFT: RNCB RO BU, sediu: Bd. Regina Elisabeta Nr 5, Sector 3 Bucuresti, Site: http://www.bcr.ro si http://investitii.bcr.ro. 

Avertisment: Acest material are caracter pur informativ si NU reprezinta o recomandare pentru produse si investitii in instrumente financiare sau o oferta pentru a contracta produsele sau servicii de investitii financiare la care acest material se refera. Banca nu are nici o obligatie sau responsabilitate privind oferirea catre client a produselor prezentate in conditiile mentionate in prezentul material. Orice referinta la o cotatie sau pret de oferta din prezentul material in legatura cu un produs/serviciu are carecter pur indicativ si nu reprezinta cotatia sau pretul de oferta disponibil la momentul in care clientul va decide sa cumpere/contracteze respectivul produs/serviciu. Informatii detaliate privind termenii si conditiile concrete in care puteti beneficia de produsele si serviciile BCR sunt furnizate potentialilor investitori la momentul solicitarii deschiderii de cont si in timp util inaintea momentului prestarii de serviciilor solicitate. 

Va informam de asemenea ca este posibil ca Banca, afiliatii acesteia sau angajatii acesteia sa detina in nume propriu produsele/ instrumentele financiare la care se refera acest material, sa efectueze tranzactii de vanzare, cumparare sau orice alt tip de tranzactii cu aceste produse/instrumente financiare, sa fie formator de piata pentru aceste produse/instrumente financiare, sa ofere servicii de investment banking, creditare sau alte servicii in legatura cu emitentii mentionati in cuprinsul prezentului  material sau sa fi intermediat oferte publice in in legatura cu acesti emitenti. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: