Peste 200 de candidati inscrisi in cursa pentru cele 40 de mandate de parlamentari in Bucuresti

Data publicarii: 08-11-2012 | Politica

 Bucurestenii sunt asteptati sa se prezinte la urne, pe 9 decembrie, pentru a-i alege pe cei 40 de parlamentari care sa le reprezinte interesele in forul legislativ al tarii.

Acestia vor fi alesi in 28 de colegii pentru Camera Deputatilor si 12 colegii pentru Senat.

In cursa pentru un fotoliu de parlamentar au intrat 220 de candidati, reprezentand opt formatiuni politice si aliante si doi independenti.

Biroul Electoral Municipal a admis candidaturile depuse in cele 40 de colegii din Capitala de catre Uniunea Social Liberala, Alianta Romania Dreapta, Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Uniunea Democrata Maghiara din Romania si Partidul Romania Mare.

Potrivit site-ului Biroului Electoral Central, au mai fost acceptate candidatura lui Gyorgy Laszlo - Partidul Popular Maghiar din Transilvania pentru mandatul de senator in colegiul 2 si candidaturile independentilor Filip Constantin Titian - deputat in colegiul 17 si Gheorghe Piperea - deputat in colegiul 16. Initial, candidatura lui Piperea fusese respinsa de Biroul electoral de circumscriptie nr. 42 al municipiului Bucuresti (BEM) pe motiv ca nu a facut dovada ca este sustinut de un numar minim de 2.000 de alegatori, insa acesta a contestat decizia.

Partidul Ecologist Roman participa la alegerile parlamentare din Bucuresti cu 16 candidati - 12 la Camera Deputatilor si patru la Senat.

Si candidatura lui Lucian Sarbu propus de Partidul Alianta Socialista pentru functia de senator in colegiul 2 a fost admisa de BEM.

Insa toate candidaturile Partidului Poporului pentru colegiile din Capitala au fost respinse de Biroul electoral de circumscriptie nr. 42 pe motiv ca propunerile nu au fost depuse sub semnatura unei persoane din conducerea formatiunii.

BEM a respins si candidatura unui independent care a dorit sa obtina un mandat de parlamentar de Bucuresti. Este vorba despre Ilie Daniel, care a vizat un fotoliu de deputat in colegiul 18 si care nu a facut dovada ca este sustinut de un numar minim de 2.880 de alegatori, adica 4% din numarul total al alegatorilor inscrisi pe listele electorale permanente in acel colegiu.

Biroul Electoral Municipal a respins si doua candidaturi depuse de Partidul ''Totul pentru Tara'' in colegii de senatori, pentru ca nu s-a facut dovada constituirii unui depozit cu o valoare de cinci salarii minime pe tara in contul Autoritatii Electorale Permanente.

Bucurestenii vor putea vota pe 9 decembrie in 1.239 de sectii. In sectorul 1 au fost organizate 161 de sectii de votare, in sectorul 2 - 200, in sectorul 3 - 274, in sectorul 4 - 175, in sectorul 5 - 196, iar in sectorul 6 - 233.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: