Presedintele BCE crede ca economia zonei euro nu isi va reveni pana in 2013

Data publicarii: 09-11-2012 | International

Economia zonei euro nu da semne ca isi va reveni pana la finele acestui an in pofida imbunatatirii conditiilor de pe piata financiara, a declarat joi presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, dupa ce BCE a lasat dobanda de referinta in zona euro la nivelul record de 0,75%.

'Activitatea economica in zona euro este asteptata sa ramana slaba chiar daca continua sa fie sprijinita de politica noastra monetara, iar increderea pietelor financiare s-a imbunatatit vizibil in urma deciziilor noastre', a declarat Mario Draghi intr-o conferinta de presa. Potrivit presedintelui BCE, recentele date statistice nu ofera semnale privind imbunatatirea situatiei la finele anului, iar riscurile la adresa zonei euro raman orientate in jos. 

'Din cauza preturilor ridicate la energie si a majorarii taxelor indirecte, inflatia va ramane deasupra nivelului de 2% in restul acestui an. Ne asteptam sa scada sub acest nivel in cursul anului urmator', a spus Draghi. 

Produsul Intern Brut al zonei euro a inregistrat o contractie de 0,3% in al doilea trimestru si recent Comisia Europeana a estimat ca cele 17 state care au aderat la euro vor inregistra o contractie a Produsului Intern Brut de 0,4% in acest an si un avans timid de 0,1% in 2013. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: