Avertismentul FMI: Austeritatea ar putea deveni nesustenabila din punct de vedere politic si social

Data publicarii: 09-11-2012 | International

FMI avertizeaza ca austeritatea in vigoare in unele tari europene ar putea deveni "nesustenabila din punct de vedere politic si social", intr-o perioada in care in Grecia sau Portugalia continua protestele impotriva planurilor de economii bugetare.

In raportul dat publicitatii joi si citat de AFP, se spune ca exista "un risc ca austeritatea sa devina politic si social nesustenabila in tarile de la periferia" zonei euro (Grecia, Portugalia, Spania), Cu ocazia recentei reuniuni G20 din Mexic, FMI previne ca "vor fi inca necesari ani pentru a duce la bun sfarsit reformele bugetare si structurale".

Cu prilejul adunarii sale generale desfasurate la inceputul lunii la Tokyo, Fondul a recunoscut ca a subestimat impactul planurilor de austeritate asupra cresterii in tarile europene aflate sub asistenta financiara, cu referire la ales la Grecia.

Evidentiind un alt risc ce planeaza asupra zonei euro, FMI sustine in raport ca anumite state ar putea intarzia recurgerea la mecanisme de ajutor din "motive politice".

Integral in Jurnalul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: