RATB pregateste o armata de controlori: cum va schimba Regia accesul in mijloacele de transport

Data publicarii: 09-11-2012 | Diverse

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) intentioneaza sa schimbe modul de acces in mijloacele de transport in comun: calatorii se vor urca doar pe usa din fata si vor fi nevoiti sa prezinte cardul la control. Pentru a pune in practica acest plan, insa, RATB ar avea nevoie de cel putin de sapte ori mai multi controlori decat in prezent.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti vrea sa extinda sistemul de control si monitorizare a fluxurilor de calatori pe toate liniile RATB. Prin intermediul acestui proiect toti calatorii vor fi obligati sa-si valideze cardurile. Pana in prezent, sistemul de control si monitorizare a fluxurilor de calatori functioneaza pe 20 de linii RATB.

"Fiind vorba de un proiect pilot, in aceasta perioada se stabilesc schemele de control cele mai potrivite, in functie de o serie de parametri: zona, linie, tip de vehicul, grad de solicitare a liniei, interval orar. Proiectul este deja pus in practica din luna iulie 2012, iar faza initiala a demarat pe liniile Expres, prin alocarea unui controlor in vehicul si, ulterior, prin monitorizarea accesului calatorilor pe usa din fata", au declarat, pentru B365.ro, reprezentantii RATB.

Cititi integral pe b365.ro