Credit Agricole anunta o pierdere record pentru trimestrul al treilea

Data publicarii: 09-11-2012 | Finante-Banci

Banca franceza Credit Agricole a raportat o pierdere record de 2,85 miliarde de euro pentru trimestrul al treilea, dupa ce institutia de credit a vandut divizia elena Emporiki Bank la pretul simbolic de 1 euro si a iesit de pe piata din Grecia, informeaza Mediafax.

Analistii estimau un rezultat negativ de 1,76 miliarde de euro, potrivit cotidianului Wall Street Journal. In trimestrul al treilea al anului trecut, banca a raportat profit de 258 milioane de euro.

Credit Agricole a anuntat, in octombrie, ca a ajuns la un acord cu Alpha Bank privind vanzarea Emporiki Bank pentru 1 euro si a incheiat astfel un capitol dezastruos in istoria de un secol a bancii. Institutia de credit franceza a acceptat sa recapitalizeze Emporiki cu inca 550 milioane de euro inainte de vanzare si sa mentina o linie de credit pentru 1,4 miliarde de euro.

Banca a anuntat vineri ca a contabilizat o pierdere de 1,96 miliarde de euro in legatura cu vanzarea Emporiki, impreuna cu un impact negativ de 572 milioane de euro la divizia de a credite de consum.

Integral pe InComeMagazine.ro