Biroul Permanent al Camerei Deputatilor se va reuni luni pentru a discuta cazul Trasculescu

Data publicarii: 12-11-2012 | Politica

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor va fi convocat pentru luni la ora 13,00 pentru a discuta cazul deputatului PDL Alin Trasculescu, a declarat duminica pentru AGERPRES presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

"Am fost informat despre situatia lui Alin Trasculescu de catre Ministrul Justitiei de azi-noapte, cand a fost retinut, este prevazut in Constitutie ca trebuie sa fiu informat. Voi convoca Biroul Permanent pentru luni la ora 13,00. Inca nu am primit scrisoarea de la DNA, se lucreaza la ea", a afirmat Zgonea. 

El a adaugat ca, potrivit procedurilor parlamentare, in momentul in care primeste solicitarea de la DNA trebuie sa convoace BP. Acesta va trimite solicitarea catre Comisia juridica, for care are cinci zile la dispozitie pentru a elabora un raport. In acest interval, comisia poate cere de la Ministerul Justitiei orice fel de document cu privire la cazul dezbatut, cu aprobarea BP si sub semnatura presedintelui Camerei. 

"Raportul pe care il va face Comisia juridica se duce la BP iar de aici pleaca la grupul parlamentar din care face parte deputatul in cauza, grupul avand la dispozitie cateva zile pentru a-si spune punctul de vedere. Toate aceste puncte de vedere se pun pe ordinea de zi a plenului Camerei, care decide daca da curs cererii DNA sau nu. Camera are la dispozitie 20 de zile pentru a decide intr-un fel sau altul", a mai precizat Zgonea. 

MJ a anuntat duminica, printr-un comunicat, ca ministrul Justitiei l-a informat pe presedintele Camerei Deputatilor asupra perchezitiei si retinerii deputatului Alin-Silviu Trasculescu, acuzat de savarsirea unei infractiuni flagrante de coruptie ce face obiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii anticoruptie. 

Presedintele PDL Vrancea, deputatul Alin Trasculescu, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru 24 de ore, dupa ce a fost prins in flagrant, fiind acuzat de fapte de coruptie. 

Sursa: AGERPFRES