Stii cate minute ai vorbit la mobil luna asta? Aplicatia care iti calculeaza factura la telefon si de acum 10 ani

Data publicarii: 12-11-2012 | IT&C

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a lansat recent o aplicatie prin care utilizatorii telefoniei mobile pot afla cat ar fi platit in urma cu un deceniu pentru minutele de convorbire pe care le consuma in prezent.

  Pe baza datelor despre actualul nivel al consumului de servicii de telefonie mobila, utilizatorul poate afla costul la care ar fi achizitionat aceleasi servicii in urma cu zece ani.

Piata romaneasca a telecomunicatiilor a crescut cu 75% in intervalul 2003-2011, la 3,5 miliarde euro, reprezentand circa 2,6% din Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei, potrivit datelor autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM).

  Presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, a declarat recent ca utilizatorii romani beneficiaza in prezent de unele dintre cele mai mici tarife din Uniunea Europeana la telefonia mobila, respectiv 2,2 eurocenti pe minut, de sapte ori mai putin decat in 2003, ca urmare a reglementarilor ce au stimulat concurenta pe piata de profil.

Sursa: Gandul.info