Viitorul acord cu FMI trezeste interesul investitorilor pentru obligatiunile in lei

Data publicarii: 12-11-2012 | Finante-Banci

  • Randamentele eurobondurilor romanesti au crescut vineri la cel mai ridicat nivel din ultima luna
  • Covrig, Raiffeisen: Credem ca un nou acord preventiv va fi un factor pozitiv pentru obligatiunile guvernamentale denominate in lei
  • Erste: Incheierea unui nou acord ar consolida increderea investitorilor intr-o perioada de altfel dificila, reprezentand "o veste buna" pentru pietele financiare

Randamentele eurobondurilor romanesti au crescut vineri la cel mai ridicat nivel din ultima luna, investitorii anticipand ca anuntul referitor la incheierea unui nou acord cu FMI anul viitor ar putea creste cererea pentru obligatiuni in moneda locala, transmite Bloomberg, preluata de BusinessWeek. Randamentul obligatiunilor denominate in euro cu maturitatea in 2018 a avansat cu 5 puncte de baza, sau 0,05 puncte procentuale, la 4,75%, cel mai ridicat nivel din 4 octombrie, scrie Mediafax. 

Moneda nationala s-a depreciat spre finalul sesiunii interbancare, intr-o piata cu interes redus la tranzactionare, iar cotatiile au urcat pana la 4,5290 lei/euro, reprezentand cel mai ridicat nivel al zilei. Rata de referinta publicata vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a urcat cu 0,64 bani, la 4,5220 lei/euro.

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca un nou acord de precautie cu FMI ar actiona drept plasa de siguranta impotriva "turbulentelor serioase" de pe pietele financiare, noteaza Bloomberg.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la inceputul intrevederii cu delegatia FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, ca a discutat cu premierul Victor Ponta si cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu si s-a decis incheierea unui nou acord cu FMI pentru "inca un an sau doi".

Integral in Curierul National