Volumul primelor subscrise de nemtii de la Allianz a scazut cu 4,4% la noua luni

Data publicarii: 12-11-2012 | Finante-Banci

Volumul primelor brute subscrise de grupul german Allianz in Romania a scazut in primele noua luni cu 4,4%, de la 159 de milioane de euro anul trecut la 152 milioane de euro, ca urmare a declinului inregistrat de operatiunile de asigurari generale.

Primele brute au coborat de la 142 milioane de euro la 135 de milioane de euro pe segmentul asigurarilor generale, in timp ce pe asigurarile de viata si sanatate au stagnat in intervalul analizat la 17 milioane de euro, se arata intr-un raport al grupului german, cel mai mare asigurator european.

Allianz a generat in Romania prime nete de 119 milioane de euro in primele noua luni, in scadere cu 14% fata de 139 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Asigurarile generale au adus 109 milioane de euro, comparativ cu 130 de milioane de euro in urma cu un an, in timp ce divizia de asigurari de viata si sanatate a crescut cu 1 milion de euro, la 10 milioane de euro.

Profitul operational inregistrat de grup in Romania a avansat de la 2 la 3 milioane de euro, dupa ce rezultatul asigurarilor generale s-a dublat de la 1 milion de euro anul trecut la 2 milioane de euro.

Integral in Ziarul Financiar