Victor Ponta vrea ca primele aparate de reciclare a deseurilor sa fie instalate in Delta Dunarii

Data publicarii: 12-11-2012 | Mediu

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca primele aparate pentru reciclarea deseurilor aduse in Romania trebuie montate in Delta Dunarii, la Tulcea, pentru a-i putea incuraja pe turisti sa protejeze mediul.

"Va anunt ca primul lucru (pe care il voi face): Va dau bani din fondul de rezerva sa duceti la Tulcea niste aparate din astea, ca toata lumea care se plimba prin Delta sa vina cu sticlele din plastic inapoi", a afirmat Ponta, dupa ce i s-a spus ca un aparat costa 35.000 de euro. 

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, i-a explicat ca aparatul nu are beneficii numai pentru mediu, ci si unele avantaje sociale: 20 de aparate instalate asigura 50 locuri de munca. 

"Fiecare cetatean, care utilizeaza un astfel de aparat, prin introducerea deseului din plastic, aluminiu sau sticla, primeste un voucher care are o valoare de 50 bani. Cu acest voucher va obtine un discount la produsele alimentare din magazinul in care este instalat aparatul'', a spus Rovana Plumb. 

Premierul a aratat ca ideea este foarte buna. 

Primul-ministru Victor Ponta participa luni la lansarea unui proiect de colectare si reciclare a deseurilor de ambalaje la Ministerul Mediului. 

Sursa: AGERPRES