FPTR: Jumatate dintre restaurante merg in pierdere, 50.000 de angajati risca sa isi piarda locul de munca

Data publicarii: 13-11-2012 | Afaceri

Jumatate dintre restaurantele din Romania inregistreaza pierderi, iar aproximativ 50.000 de angajati risca sa isi piarda locurile de munca, a declarat presedintele Federatiei Patronatelor din Turismului Romanesc, Mohammad Murad, luni, la o conferinta de presa.

'Nu pot sa spun cate restaurante sunt in insolventa la ora actuala, dar 50% dintre ele nu sunt pe profit, merg in pierdere. 50.000 de angajati nu este putin. Prin comparatie, vedem ce se intampla cu cei 3.000 de angajati ai Oltchim. Aici este vorba despre 50.000 de oameni', a afirmat Mohammad Murad. 

De asemenea, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin, a confirmat situatia intrarii in insolventa a unor societati comerciale din turism, apreciind, insa, fireasca inchiderea unora dintre acestea, in conditiile competitiei existente pe piata. 

'Este adevarat ca o parte dintre societatile comerciale au intrat in insolventa, vorbim de restaurante sau hoteluri. Pe de o parte, este un lucru normal ca unele sa reziste si altele nu. Dar este momentul ca si statul sa faca ceva pentru aceasta industrie, cata vreme preturile nu au mai fost majorate', a afirmat Corina Martin. 

Una dintre solicitarile asociatiilor si patronatelor din turism de-a lungul anilor a fost scaderea TVA-ului la 9% pentru unitatile de alimentatie publica. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: