Participarea CSSPP la lucrarile Forumului Global OECD/IOPS 2012 si la intalnirile membrilor IOPS

Data publicarii: 13-11-2012 | Finante-Banci

Marian Sarbu, Presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a participat, in perioada 23 - 24 noiembrie 2012, la lucrarile Forumului Global Anual OECD/IOPS privind pensiile private, organizat in Santiago de Chile. De asemenea, CSSPP, in calitate de membru cu drepturi depline, a fost prezenta si la sedintele membrilor Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor din Domeniul Pensiilor Private (IOPS), care au precedat lucrarile forumului global. Astfel, CSSPP a luat parte la sedintele Comitetului Executiv, Comitetului Tehnic si Adunarea Generala a Membrilor IOPS, precum si la seminarul IOPS privind supravegherea pe baza de risc.

Cu ocazia participarii la intalnirea anuala a membrilor IOPS, dl. Marian Sarbu a avut o intrevedere cu dl. Ross Jones, Presedintele IOPS, intalnire in cadrul careia au schimbat opinii, experiente si puncte de vedere pe teme de reglementare si supraveghere prudentiala a sistemelor de pensii private. Totodata, presedintele IOPS a apreciat sprijinul pe care CSSPP il ofera in cadrul secretariatului IOPS. 

Precizam ca, CSSPP va organiza la inceputul anului viitor la Bucuresti, urmatoarele intalniri ale Comitetelor IOPS, precum si un seminar ce va avea drept tema evolutiile pensiilor din regiunea Europei Centrale si de Est.

CSSPP este membru cu drepturi depline al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor din Domeniul Pensiilor Private (IOPS) din 2007. IOPS este un organism international independent care reuneste autoritatile implicate in supravegherea sistemelor de pensii private. In prezent, organizatia are in jur de 70 de membri si observatori din aproximativ 60 de tari si teritorii din intreaga lume, acoperind toate nivelele de dezvoltare economica si toate tipurile de sisteme de pensii.

Scopul IOPS este acela de a imbunatati calitatea si eficienta sistemelor de supraveghere a pensiilor private la nivel international, prin stimularea dezvoltarii si cresterea eficientei operationale a acestora, aspecte care sa conduca la crearea in cat mai multe tari a unor surse sigure pentru furnizarea pensiilor.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: