Din Angola la conducerea Millennium Bank: Sectorul bancar romanesc este foarte fragmentat si competitiv

Data publicarii: 13-11-2012 | Finante-Banci

Sistemul bancar romanesc este foarte fragmentat si competitiv, mai ales pe partea de depozite, cu peste 40 de jucatori in domeniu, dintre care cei mai multi cu o cota de piata sub 1%, a declarat noul director general al Millennium Bank, Jose Reino da Costa, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

El a preluat conducerea bancii in septembrie, dupa ce l-a inlocuit pe Jose Toscano, care a ocupat pozitia de director general timp de sase ani.

Jose Reino da Costa spune ca a avut cateva informatii despre Romania si despre sistemul bancar local inainte de a primi propunerea de a prelua conducerea subsidiarei grupului portughez.

"Acum sunt in proces de invatare si intelegere a pietei si a tarii. Bancile din Romania sunt in general bine capitalizate, dar au fost vulnerabile in ceea ce priveste calitatea portofoliului de credite, precum si in ceea ce priveste volatilitatea din zona euro, care poate avea impact asupra rezultatelor sistemului. Cu toate acestea, credem ca este loc pentru imbunatatiri si pentru crestere”, a precizat noul CEO Millennium Bank.

Costa ( 48 de ani) lucreaza de aproape 14 ani in cadrul grupului portughez. In ultimii patru ani a fost directorul general al Millennium Bank in Angola. El subliniaza faptul ca subsidiara angoleza are una dintre cele mai rapide cresteri din grupul Millennium, fiind sustinuta de economia in dezvoltare.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: