Ce planuri isi fac romanii: cati vor sa-si ia casa, cati masina si unde declara ca vor pleca in vacanta. STUDIU

Data publicarii: 13-11-2012 | Finante-Banci

Cei mai multi dintre romani nu sunt dispusi sa faca vreo investitie majora in urmatoarele trei luni. Astfel, sapte din zece romani apreciaza urmatoarea perioada ca fiind extrem de neprielnica pentru achizitionarea unei case, iar 71,5% considera ca e perioada total nepotrivita pentru achizitionarea unei masini, se arata intr-un studiu realizat de Bucharest Forum.

Studiul arata ca doar 12,1% dintre romani si-ar putea achizitiona o casa in urmatoarele trei luni. In ceea ce priveste achizitia unei masini, doar 7,9% dintre consumatori ar lua o asemenea decizie. Studiul mai arata ca acesti potentiali cumparatori s-ar orienta catre o masina second-hand.

"Romanii au devenit mai responsabili si sunt mai reticenti in a face o investitie majora, cum ar fi achizitia unei locuinte sau a unei masini. Chiar si atunci cand considera oportun sa cumpere un automobil, poate fi observata aceeasi tendinta din ultimii ani, de orientare a deciziei catre o masina la mana a doua”, a declarat Marius Luican, general manager Reveal Marketing Research.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: