Tradeville sustine studentii Universitatii Romano-Americane in studierea practica a pietei de capital

Data publicarii: 13-11-2012 | Bursa

Societatea de brokeraj Tradeville a incheiat un parteneriat cu Univesitatea Romano-Americana pentru a oferi studentilor suport practic in studierea mecanismelor de functionare a pietelor financiare nationale si internationale.

Programul educational este dezvoltat pe doua axe astfel incat tematica de curs care include notiuni teoretice sa fie completata prin studii practice despre administrarea portofoliilor prin utlilizarea adecvata a instrumentelor de management al riscurilor si selectie a instrumentelor financiare.  

Suportul educativ oferit de Tradeville in cadrul primei axe include platformele virtuale de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti si pe pietele internationale, instrumentele de analiza tehnica si fundamentala si de management al riscului. Astfel, studentii au oportunitatea de a trece de la insusirea notiunilor teoretice in cadrul cursurilor la instruirea practica de la seminar unde vor trebui sa-si administreze propriile portofolii virtuale in conditii de studiere a pietei, de analiza  si corelare a informatiei cu resursele financiare limitate in vederea maximizarii investitiei.

Cea de a doua axa vizeaza oferirea unor stagii de practica in cadrul Tradeville. Astfel, pe baza performantelor academice si a gradului de interes pentru pietele de capital sunt selectati 10 studenti pentru a participa la o serie de prezentari de specialitate tinute de brokerii Tradeville la finalul carora acestia vor sustine un test. In functie de rezultatele obtinute la test si de motivatia prezentata in cadrul unui interviu cu specialistii Tradeville vor fi selectati trei studenti pentru un stagiu de practica de trei luni care va incepe la finalul lunii noiembrie. 

"Tradeville continua sa se implice in programe eductionale destinate tinerilor intrucat o educatie financiara corecta, oferita in mod corespunzator, poate aduce avantaje atat pentru piata de capital, cat si pentru economie in ansamblul ei, in conditiile in care sectorul serviciilor de investitii financiare evolueaza continuu, iar investitorii sunt asaltati zilnic de o gama din ce in ce mai diversificata de produse si servicii financiare.  De-a lungul timpului, Tradeville a incheiat parteneriate cu facultatile de specialitate, organizatii neguvernamentale si/sau asociatii studentesti in vederea formarii unei imagini complete in randul tinerilor asupra pietei de capital si a instrumentelor financiare specifice, precum si a beneficiilor si riscurilor, astfel incat acestia sa opteze pentru un  viitor in cel mai reprezentativ domeniu al economiei de piata, fie ca angajati, fie ca investitori”, a declarat Mihaela Biciu, director general Tradeville.

"Programul propune o abordare moderna a pietei de capital, din perspectiva viitorului statut de angajat sau investitor. Studentii ajung sa studieze economia in mod  practic, folosind exemple si studii de caz din piata de capital. Prin activitatile programului, stundentii inteleg nu doar cum functioneaza piata de capital, dar si invata sa ia decizii informate si responsabile, prin utilizarea instrumentelor de management al riscului, identificarea surselor relevante de informare si selectia instrumentelor financiare adecvate in vederea maximizarii eficientei investitiei”, a declarat Rectorul Universitatii Romano-Americane, prof.univ.dr. Ovidiu Folcut.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: