Remus Borza: Oltchim nu va fi privatizabila, nici insolventa nu mai poate face minuni

Data publicarii: 13-11-2012 | Economie

Societatea Oltchim nu este privatizabila, nici solutia insolventei nu poate sa rezolve situatia societatii, a declarat, marti, reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, la o conferinta privind rolul bancilor in restructurarea companiilor.

'Oltchim nici inainte si nici acum nu va fi privatizabil. Nici insolventa nu mai poate sa faca minuni', a afirmat Remus Borza. 

Reprezentantul Euro Insol a adaugat ca pentru societatile din Romania, modalitatea rapida si eficace de reorganizare este insolventa. 

'Insolventa, in Romania, este singura modalitate eficace, rapida si cu rezultate spectaculoase prin care o companie de stat poate fi restructurata, reasezata pe fundamente economice serioase. Poti ajunge la un rezultat spectaculos care sa duca la reinsertia in circuitul economic', a adaugat Remus Borza. 

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, ca exista "un interes foarte clar si foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim". 

La randul sau, primarul municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu a declarat marti pentru AGERPRES ca are informatii cu privire la intentiile rusilor de la TISE pentru a prelua rafinaria Arpechim si implicit a se implica in managementul de la Oltchim. 

Muncitorii de la combinatul valcean au iesit marti din nou in curtea interioara a intreprinderii protestand pentru lipsa de perspective a locurilor de munca si a salariilor restante, scandand lozinci anti-guvernamentale si acuzand autoritatile judetului pentru promisiuni neonorate. 

Combinatul Oltchim a fost inchis la sfarsitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 de milioane de euro. Intre timp a trecut si printr-o privatizare nereusita si a fost repornita o sectie la inceputului lunii octombrie. 

In acest timp a fost schimbata conducerea combinatului in frunte cu managerul general Constantin Roibu iar in locul sau a fost numit ing Mihai Balan fost director al CET Govora. 

In luna septembrie combinatul a trecut printr-un proces esuat de privatizare. 

Oltchim Ramnicu Valcea a raportat pierderi de 308,5 milioane lei pe primele noua luni, in crestere cu peste 128,73 milioane lei (71%), fata de aceeasi perioada a anului anterior. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: