Spania sisteaza pentru 2 ani evacuarea restantierilor in urma executarilor silite

Data publicarii: 13-11-2012 | International

Asociatia Spaniola a Bancilor a anuntat "inghetarea” timp de 2 ani a evacuarii debitorilor supraindatorati in cazurile cele mai grave, dupa ce doua persoane care urmau sa fie executate silit s-au sinucis. Cele doua tragedii s-au produs in numai 15 zile, fapt care a provocat o miscare sociala de protest.

Asociatia a arata ca saptamana trecuta a obtinut "angajamentul tuturor membrilor sai, din motive umanitare si in cadrul politicilor lor de responsabuilitate sociala, de a bloca evacuarile in urmatorii doi ani, in cazurile de extrema necesitate”.

Cu toate acestea, bancherii nu au precizat si care sunt criteriile care definesc aceste "cazuri de extrema necesitate”, dar au punctat ca decizia a fost luata in urma "alarmei sociale determinata de expulzarea proprietarilor”.

La scurt timp dupa acest anunt, Asociatia Spaniola a Bancilor de Economii (CECA) a aratat intr-o declaratie de presa ca, la randul sau, a decis "sa suspende executarea evacuarii din rezidentele principale a persoanelor cele mai vulnerabile”, pana la intrarea in vigoare a modificarilor legislative anuntate de autoritati.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: