Ce variante avem daca nu ne incadram la conditiile pentru un credit Prima Casa?

Data publicarii: 15-11-2012 | Finante-Banci

Programul Prima Casa atrage de cativa ani majoritatea finantarilor acordate de bancheri pentru cumpararea sau constructia unei locuinte, insa nu toti romanii pot sa accesaze un asemenea imprumut.

Pana la aparitia acestui program, odata cu declansarea crizei financiare din anul 2008, pentru a cumpara sau construi o casa, cei care nu aveau toti banii din economiile personale aveau de ales intre un credit ipotecar sau un credit de nevoi personale cu ipoteca.

In prezent, avem si creditul acordat prin programul guvernamental Prima Casa, cu dobanzi avantajoase atat pentru lei dar mai ales la euro si cu cel mai mic avans din piata.

Aceasta varianta nu este disponibila decat cu respectarea unor conditii, mai relaxate insa fata de cele valabile in primii ani ai programului Prima Casa. Cei care pot accesa un asemenea credit, sunt persoanele fizice care nu detin la data solicitarii imprumutului in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia nici o locuinta sau care detin cel mult o unitate locativa, dobandita in afara programului Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp.

Ce finantare alegem daca nu ne incadram in aceste conditii?

In continuare creditul ipotecar sau imobiliar in lei sau in valuta ramane varianta optima pentru finantarea achizitiei sau constructiei unei case. Cu indicele Euribor la minime istorice, foarte aproape chiar de valoarea zero, imprumutul in euro sa ieftinit considerabil in ultimul an.

Dobanzile la euro sau apropiat destul de mult de cele oferite la creditul Prima Casa, dobanda anuala efectiva sau DAE pleaca de la 4.70%, insa poate ajunge si la valori de peste 8 procente.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: