Piata de leasing financiar schimba iar trendul: Scadere de 3% la 9 luni

Data publicarii: 15-11-2012 | Finante-Banci

Piata de leasing financiar a inregistrat in primele noua luni o scadere de 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 979 milioane euro, pe fondul reducerii volumului de finantari pe segmentele de echipamente si imobiliare, a declarat presedintele ALB Romania, Antoaneta Curteanu. 

In primele noua luni ale anului trecut, piata de leasing s-a situat la 1,008 miliarde euro, in crestere cu 29% fata de perioada similara a din 2010, scrie Mediafax.

Finantarile pentru vehicule au reprezentat 71% din totalul pietei, in crestere de la 64% in intervalul ianuarie-septembrie 2011, cumuland 699 milioane euro, potrivit datelor prezentate de presedintele Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania la Conferinta Nationala ALB.

Ponderea segmentului de autoturisme a crescut accelerat, de la 54% la 65%, atingand maximul ultimilor patru ani. Vehiculele comerciale usoare au reprezentat 10%, in coborare cu patru puncte procentuale, iar cele grele au scazut cu cinci puncte procentuale, la 25%.

Echipamentele si-au redus ponderea cu un punct procentual, la 26%, iar volumul finantarilor au ajuns la 251 milioane euro, in scadere de la 268 milioane euro.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: