Romania a fost depasita de Botswana in topul Forbes al celor mai atractive tari pentru mediul de afaceri

Data publicarii: 16-11-2012 | Afaceri

Romania se afla pe locul 60 din 141 de tari in topul Forbes privind cele mai atractive economii din perspectiva mediului de afaceri, cu o pozitie mai jos decat Botswana. Asa cum ne-am obisnuit deja si din alte clasamente, Ungaria si Bulgaria ne-au depasit.

Autorii topului critica economia romaneasca pentru ca inregistreaza scorurile cele mai slabe la regimul fiscal si inovatie.

Romania este incadrata in top de Botswana (59), respectiv Iordania (61) si este trasa in jos de regimul fiscal (locul 104), inovatie (de asemenea 104) si "libertatea monetara" (90).

Coruptia, birocratia si performantele pietei sunt de asemenea puncte slabe, iar cele mai bune scoruri figureaza la capitolele libertatea comertului si protectia investitorilor.

Romania se plasa pe locul 40 in studiul realizat in 2008, inaintea crizei financiare si economice.

Topul este efectuat in functie de 11 criterii, respectiv libertatea comertului, libertatea monetara, drepturi de proprietate (Romania pe locul 63), inovatie, tehnologie (58), birocratie, protectia investitorilor, coruptie, libertate personala (44), povara fiscala si performanta pietei.

In acest an, topul este condus de Noua Zeelanda, urmata de Danemarca, Hong Kong, Singapore, Canada, Irlanda, Suedia, Norvegia, Finlanda, respectiv Marea Britanie.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: