NOU RAID IN FASIA GAZA: Israelul incepe mobilizarea rezervistilor si acuza Hamas ca nu respecta armistitiul

Data publicarii: 16-11-2012 | International

Armata israeliana a inceput, vineri, mobilizarea a 16.000 de rezervisti in cadrul operatiunii militare "Pilon de Aparare" impotriva gruparilor armate din Gaza, a anuntat o purtatoare de cuvant a armatei. Doi palestinieni au fost ucisi in timpul unui raid aerian israelian in nordul Fasiei Gaza, in timpul vizitei premierului egiptean Hisham Qandil, au anuntat surse medicale palestiniene.

"Hamas nu respecta vizita premierului egiptean in Gaza si incalca armistitiul temporar pe care Israelul a acceptat sa il respecte in timpul acestei vizite", a anuntat anterior Ofer Gendelman, un purtator de cuvant al premierului israelian Benjamin Netanyahu.

O sursa din cadrul serviciilor de securitate palestiniene a declarat la randul sau ca "avioanele (fortelor) de ocupatie au bombardat un grup de locuitori din zona Nazila" din nordul Fasiei Gaza.  Surse medicale palestiniene au anuntat moartea a doua persoane in acest atac. Israelul a acceptat vineri dimineata un armistitiu conditionat la cererea Egiptului. 

 Netanyahu "a raspuns favorabil unei cereri egiptene de incetare a focului pe durata vizitei in Gaza, in aceasta dimineata, a premierului egiptean, o vizita ce ar trebui sa dureze aproximativ trei ore", a declarat pentru AFP un oficial de rang inalt israelian, sub acoperirea anonimatului, inainte de sosirea lui Qandil in Gaza.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: