Bancile au vandut in primele zece luni credite de 1,5 miliarde de lei recuperatorilor

Data publicarii: 19-11-2012 | Finante-Banci

 Bancile din Romania au vandut in primele zece luni credite cu o valoare cumulata de circa 1,5 mld. de lei catre recuperatorii de creante, astfel ca peste 90% din bancile care au portofoliu de credite de retail au vandut, a declarat directorul general al Kruk International.

Valoarea totala a creantelor cumparate in primele zece luni de recuperatorii de datorii, de la clienti precum banci, operatori telecom sau furnizori de utilitati, se ridica la circa 2,8 miliarde lei.

"Marea majoritate a bancilor din piata au vandut credite. Pana la jumatatea anului trecut au vandut preponderent bancile mari si medii, insa in ultimele 12 luni au inceput sa vanda si bancile de talie mica si medie care nu facusera niciun fel de tranzactie de vanzare. De asemenea, in prezent sunt in curs de derulare licitatii pentru portofolii care apartin unor banci care nu au vandut niciodata creante", a mentionat directorul general al Kruk International, Isabela Iacob.

Aceasta a mai spus ca bancile care au vandut portofolii de credite de retail au inceput sa manifeste, in ultima perioada, "o deschidere pentru vanzarea de credite IMM".

Integral in Ziare.com