Bancile au ajuns la o stare de comunism: daca Marx ar trai acum, el ar lucra in sistemul bancar

Data publicarii: 19-11-2012 | Finante-Banci

Bancile au ajuns la o stare perfecta de comunism, iar in cazul in care Karl Marx ar fi fost viata, in 2007 el ar fi lucrat pentru o institutie de credit, scrie Karl Sternberg, cofondator al Oxford Investment Partners, intr-un articol pentru Financial Times.

"Actionarii bancilor au fost jefuiti de catre angajati, care si-au platit sume extravagante din profituri iluzorii. Forta de munca a gasit un mijloc mult mai eficient comparativ cu sindicatele pentru a distruge capitalismul, convingandu-i pe actionari ca un salariu mai mare este obligatoriu pentru a fi mentinut talentul. Angajatii au fost asistati de catre contabili, care le-au permis sa declare profituri inainte de a vedea vreun ban. Marx ar fi facut bani foarte usor de pe urma bancilor”, noteaza Sternberg.

El spune ca nu ar trebui sa fim surprinsi ca beneficiarii sistemului bancar comunist "guita” acum. Acestia trag multe semnale de atentionare asupra suprareglementarii. "Nu ucideti gasca de aur, spun ei. Multe persoane din banking nu au observat ca recent au adus economia mondiala in genunchi”, se arata in articolul din Financial Times. Karl Sternberg recunoaste ca nu doar bancile ar trebui sa fie trase la raspundere pentru situatia actuala.

Integral in Wall Street