Eforturi internationale pentru incetarea focului in noul conflict: Guido Westerwelle merge in Israel

Data publicarii: 19-11-2012 | International

Ministrul german al afacerilor externe, Guido Westerwelle, a anuntat ca se va deplasa luni in Israel pentru a se alatura eforturilor internationale dedicate incetarii focului in noul conflict legat de Fasia Gaza, transmite EFE.

Westerwelle se va intalni, imediat dupa sosirea sa la Tel Aviv, cu omologul sau israelian, Avigdor Liebermann, a afirmat un purtator de cuvant ministerial. Marti, oficialul german va avea convorbiri cu presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmud Abbas, si cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu. 

Seful diplomatiei germane le-a cerut, duminica, Egiptului si Ligii Arabe in ansamblul sau sa se implice in eforturile diplomatice pentru a opri lansarea de rachete impotriva Israelului si a pregati, astfel, conditiile pentru o incetare a focului in Fasia Gaza. 

Guido Westerwelle a subliniat intr-un comunicat ca 'trebuie sa se faca totul pentru a se obtine conditiile premergatoare unei incetari a focului' si a se opri 'o escaladare a violentei cu consecinte pentru ansamblul regiunii'. 

'Sper ca Egiptul si toata Liga Araba sa-i influenteze pe liderii din Gaza pentru a opri atacurile cu rachete', a afirmat ministrul german de externe, potrivit caruia Egiptul, invecinat cu Fasia Gaza, are un rol decisiv pentru 'eliminarea definitiva a contrabandei cu arme'.

Sursa: AGERPRES