MADR obliga producatorii sa intre in registrul alimentar din decembrie, dar a uitat de importatori

Data publicarii: 20-11-2012 | Afaceri

Producatorii de alimente vor fi obligati sa se inscrie din decembrie intr-un registru electronic postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, pentru a le fi verificate calitatea si compozitia produselor, dar importatorii nu vor fi tratati la fel pentru ca reprezentantii MADR spun ca au uitat de ei, informeaza Mediafax.

  Producatorii de alimente vor fi obligati sa se inscrie din decembrie intr-un registru electronic postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, pentru a putea fi monitorizati, dupa ce le vor fi verificate calitatea, compozitia produselor si procesul tehnologic, potrivit unui proiect de ordonanta de Guvern.

Astfel, producatorii isi vor putea desfasura activitatile doar daca sunt inregistrati in Registrul Industriilor Alimentare (RIA) si detin un certificat de inscriere. Acestia se vor inscrie in registru cu datele de identificare si de contact, activitatea economica si denumirea produselor.

Registrul va fi infiintat pentru a monitoriza activitatea producatorilor alimentari, pentru a putea avea acces la statistici si pentru a cunoaste ce alimente se produc si in ce cantitati. Inscrierea in registru este gratuita.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: