Expertii seniori din domeniile financiar si telecom s-au reunit in cadrul seminariilor Predictive Analytics, organizate de Predicta Romania

Data publicarii: 20-11-2012 | Diverse

Filialele locale ale companiilor Predicta, liderul solutiilor de analiza predictiva, si IBM,  cel mai mare furnizor de solutii IT, au organizat seminariile Predictive Analytics pe 7 si 8 noiembrie 2012. Evenimentul s-a desfasurat pe durata a doua zile, primul seminar fiind dedicat specialistilor din domeniul financiar iar cel de-al doilea, specialistilor din industria de telecomunicatii.  

Prin intermediul seminariilor de analiza predictiva, Predicta Romania si-a propus sa ajute specialistii din pozitii de conducere ai institutiilor financiare romane si ai companiilor de telecomunicatii sa genereze valoare folosind  instrumente de analiza predictiva, prin:  

  • Identificarea si targetarea clientilor potriviti pentru initiativele de up-selling si cross-selling;
  • Crearea unei perspective complexe asupra fiecarui client in parte; 
  • Intelegerea ciclului de viata a clientilor si maximizarea profitabilitatii; 
  • Crearea unor politici de pret adaptate riscurilor si relatiei cu clientul.

La eveniment au fost prezenti experti si practicieni de top in analiza predictiva, printre care: Fotis Koutsoumpos - Services Director, Predicta; Konstantinos Tsiptsis - Autor al cartii Data Mining Techniques in CRM , Eurobank; Vlassis Papapanagis - Operations Director, Predicta; Stefan Baciu - Business Analytics Marketing Manager, IBM; Onut Dragomirescu -Business Analytics Sales Leader for Romania & Moldova, IBM. 

Peste 30 de specialisti, din pozitii de top si middle management, ai principalelor institutii financiare si operatori de telefonie din Romania au luat parte la seminariile de analiza predictiva desfasurate pe parcursul celor 2 zile. "Folosirea tuturor informatiilor disponibile despre client cu ajutorul instrumentelor de analiza predictiva poate ajuta companiile sa-si creasca veniturile din vanzari cu pana la 20-25%. Cred ca am adus specialistilor romani o perspectiva noua asupra managementului relatiei cu clientii si un instrument fundamental pentru a face fata unui mediu atat de concurential”, declara Vlassis Papapanagis - Operations Director, Predicta.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: