BVB: Incepe tranzactionarea obligatiunilor corporative emise de GDF Suez Energy Romania

Data publicarii: 20-11-2012 | Bursa

Sedinta de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) va fi deschisa, marti, de reprezentanti ai GDF Suez Energy Romania, cu ocazia inceperii tranzactionarii obligatiunilor corporative emise de companie pe piata reglementata administrata de BVB.

Potrivit BVB, la eveniment vor lua parte si reprezentanti ai BRD Groupe Societe Generale, intermediarul ofertei, precum si ai Bursei de Valori Bucuresti. 

Oferta publica pentru obligatiuni emise de compania GDF Suez Energy Romania, in valoare totala de 250 milioane lei, s-a derulat la BVB in perioada 17 - 23 octombrie, fiind adresata in exclusivitate investitorilor calificati (de genul fondurilor de pensii, fondurilor de investitii). 

Oferta publica a vizat 25.000 de obligatiuni, cu valoarea nominala de 10.000 de lei/obligatiune, cu dobanda fixa, de 7,40% pe an, iar scadenta este la cinci ani. Oferta de obligatiuni a fost suprasubscrisa la 113%. 

GDF Suez este prezent in Romania in trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate si servicii energetice si de mediu. Filiala cea mai importanta a Grupului, GDF Suez Energy Romania, este activa in domeniile: furnizare de gaze naturale si electricitate, distributie de gaze naturale, productie de electricitate si servicii energetice. Compania dispune in Romania de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienti, gestioneaza o retea de distributie de 17.000 kilometri si are circa 4.000 de salariati. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: