BLACK FRIDAY 2012 in CIFRE. Cum se pregatesc retailerii romani pentru sarbatoarea reducerilor

Data publicarii: 20-11-2012 | Diverse

BLACK FRIDAY, ziua care deschide oficial sezonul cumparaturilor de Craciun din Statele Unite si care a fost adoptata si de catre retailerii din Romania in 2011, va fi sarbatorita anul acesta in data de 23 noiembrie.

  Anul trecut, companiile care s-au intrecut in oferte in "vinerea neagra" au inregistrat vanzari de ordinul a milioane de euro, zeci de mii de produse electronice si electronicasnice fiind comercializate in decursul a cateva ore.

Anul acesta, retailerii isi propun sa intreaca rezultatele de anul trecut si le promit clientilor reduceri de pana la 80%, mentionand ca la BLACK FRIDAY 2012 serverele vor face fata comenzilor, asta dupa ce, anul trecut mai multi utilizatori s-au plans ca au ratat ofertele din cauza problemelor tehnice.

"Vanzarile, traficul si entuziasmul clientilor au fost foarte mari anul trecut si chiar am fost surprinsi. Am avut probleme cu serverele pentru circa 40 de minute. Anul acesta suntem pregatiti", a declarat pentru gandul  Iulian Stanciu, presedintele grupului de companii eMAG, Flanco si Asesoft Distribution.

Reprezentantul eMAG ne-a marturisit ca se asteapta ca stocurile sa se epuizeze. "Cu siguranta vom ramane fara produse, dar am pregatit ceva special. Va fi un spectacol", a precizat el.

Cum se pregatesc retailerii pentru BLACK FRIDAY 2012

Reprezentantii Altex au dat asigurari ca nu vor fi probleme cu stocurile. "Fiind cel mai mare retailer din Romania, cu cele mai mari volume achizitionate, Altex nu are si nu a avut problema de stocuri. Chiar si in ziua de 14 noiembrie, cand a oferit 20% reducere la toate produsele, fapt ce a crescut vanzarile de sapte ori, nu au existat probleme de aprovizionare cu marfa, asa ca nu ne asteptam sa fie nici de BLACK FRIDAY", au declarat reprezentantii Altex pentru gandul.

Din experienta anilor trecuti, compania se asteapta la o crestere a vanzarilor cu 100% fata de volumele comercializate intr-o zi obisnuita.

Reprezentantii retailerului online de ceasuri WatchShop sustin ca stocurile au fost crescute de aproximativ trei ori pentru produsele care vor participa la promotiile din BLACK FRIDAY 2012.

"Vanzarile zilei de 23 noiembrie ne asteptam sa ajunga la valoarea vanzarilor a doua saptamani obisnuite din an. De Black Friday estimam o crestere a vanzarilor de minimum cinci ori fata de o zi obisnuita", au declarat pentru gandul reprezentantii companiei.

Portalul PC Garage participa si in acest an la sarbatoarea imprumutata de la americani. Daca anul trecut vanzarile au fost de opt mai mari decat intr-o zi obisnuita, anul acesta reprezentantii companiei se asteapta ca acestea sa creasca "de trei ori mai mult fata de 2011 si de cinci ori mai mult fata de o zi normala", dupa cum au precizat ei pentru gandul.

"Stocurile vor fi de ordinul miilor, dar se pot epuiza repede din cauza cererii foarte mari pe care o asteptam in aceasta zi", au mai adaugat reprezentantii retailerului.

Libraria online elephant.ro a incasat anul trecut, de BLACK FRIDAY, echivalentul incasarilor pe o saptamana. Reprezentantii retailerului au precizat pentru gandul ca "aprovizionarea am inceput-o inca din luna octombrie".

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: