Alvarez a fost numit administrator special la Oltchim. Urmeaza sase luni de restructurare

Data publicarii: 21-11-2012 | Economie

Compania americana Alvarez&Marsal a devenit administrator special al societatii Oltchim Ramnicu Valcea, dupa ce statul a acceptat propunerea bancilor. In aceste conditii, salariile angajatilor nu vor mai fi blocate de banci, iar compania va trece printr-un plan de restructurare de sase luni desfasurat sub supravegherea administratorului special.

Americanii de la Alvarez vor incasa lunar 400.000 de euro, o treime din suma urmand sa fie platita de stat si doua treimi de catre banci.

Datoriile Oltchim catre banci se ridica la peste 100 de milioane de euro, iar bancile au blocat, in ultima perioada, banii de salarii pentru angajatii combinatului.

La inceputul lunii octombrie, premierul Victor Ponta declara ca "in acest moment, orice ban pe care il dam la Oltchim este imediat blocat de creditori. Pentru ca asa functioneaza sistemul legal. Sigur, nici nu ai ce sa le reprosezi celor care au de luat bani de la Oltchim". Si saptamana trecuta, cand aproximativ 400 de angajati ai Oltchim au protestat in fata pavilionului administrativ, Ponta a transmis, de la Bruxelles, ca o parte din sectiile combinatului au fost deschise, urmeaza sa fie deschise si altele si ca in urma cu o saptamana au existat incasari pentru salarii, dar o banca creditoare a luat imediat banii. "Putem sa-i rugam, sa facem demersuri legale, dar este greu sa-i oprim cat timp datoriile vin din trecut", a spus Ponta.

Integral in Adevarul