Cat costa un concediu la tara de Craciun si de Revelion si cum evitam aglomeratia de pe Valea Prahovei

Data publicarii: 21-11-2012 | Turism

Romanii care nu vor pleca in vacanta peste granite isi vor petrece si anul acesta sarbatorile de iarna in zone precum Bran-Moeciu, Marginimea Sibiului sau Bucovina, dar se vor indrepta si spre nordul Olteniei si spre Carpatii de Curbura. Cei care vor sa isi petreaca zilele de concediu departe de aglomeratia de pe Valea Prahovei se pot caza la pensiunile din judetul Arges sau la cele din judetul Salaj, unde preturile sunt mai mici, iar proprietarii le promit oaspetilor mese festive, preparate traditionale, dar si karaoke sau muzica live de Anul Nou.

Patru nopti de cazare intr-o pensiune de trei stele in perioada sarbatorilor de iarna pot costa intre 500 si 1.000 de lei de persoana, in functie de pachetul si zona alese.

"In afara de destinatiile cunoscute din anii trecuti, cum ar fi Bran-Moeciu, Marginimea Sibiului, Bucovina sau Neamt, a crescut cererea in nordul Olteniei, Valcea si Gorj, dar si in Buzau si Vrancea", a declarat pentru gandul Maria Stoian, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

Stoian ne-a explicat ca bucurestenii aleg, spre exemplu, diferite zone ale judetului Buzau, pentru ca acestea nu se afla la o distanta prea mare de Capitala si pentru ca aici ei gasesc conditii bune de cazare.

Daca, pana nu demult, vacantele la tara erau preferate de familiile cu copii, in ultima perioada, profilul turistului care alege sa isi petreaca zilele libere in zone rurale s-a schimbat. "In afara de familiile cu copii, in ultimii ani si tinerii au inteles ca se poate petrece o vacanta la tara si ca se pot distra", ne-a explicat presedintele ANTREC.

Unde pot merge turistii pentru a evita aglomeratia

Pentru a evita aglomeratia de pe Valea Prahovei, reprezentantii ANTREC le recomanda romanilor sa isi petreaca sarbatorile de iarna in zone mai putin frecventate de turisti precum Dragoslavele, Rucar, Stoenesti, Campulung Muscel (judetul Arges), Prejmer ( judetulul Brasov), sau in judetul Salaj, o destinatie "mai putin cunoscuta, dar cu un potential extraordinar", ne-a explicat Stoian.

Integral in Gandul.info