DTZ Echinox - 20 de ani de activitate imobiliara si 10 ani de la afilierea la un brand global

Data publicarii: 22-11-2012 | Diverse

 DTZ Echinox, astazi parte a companiei UGL - lider global in real estate, anunta cu mandrie implinirea a 20 de ani de activitate pe piata imobiliara din Romania si 10 ani de la afilierea la brandul global DTZ.

De la afaceri preponderent rezidentiale, prin intermediul unei echipe restranse, pana la o oferta completa de servicii profesionale pe toate segmentele pietei imobiliare, DTZ Echinox se mandreste astazi a fi una dintre cele mai longevive companii de pe piata de real estate din Romania, care a parcurs in ultimii 20 de ani toate etapele de evolutie ale acesteia.  

La inceputul anilor '90, agentia Echinox debuteaza pe piata imobiliara cu doi parteneri specializati in tranzactii rezidentiale, care au constituit principalul obiect de activitate al companiei in primii 10 ani. Echinox si-a consolidat pozitia si notorietatea, reusind sa incheie in anul 2000 primul contract de exclusivitate pentru un ansamblu de locuinte, o premiera pentru acel moment.  

In 2002, in urma parteneriatului incheiat intre Echinox si brandul global DTZ, agentia incepe sa opereze pe piata imobiliara din Romania sub numele de DTZ Echinox. In scurt timp, compania si-a consolidat o oferta completa de servicii pentru piata imobiliara, la standarde globale. Aceasta consta in servicii de consultanta si brokeraj pe segmentele: rezidential, birouri, industrial, terenuri, retail precum si servicii profesionale de project management, property si facility management, marketing, evaluari si consultanta, devenind un partener de incredere pentru principalii dezvoltatori si investitori prezenti pe piata locala. In acest interval s-au alaturat companiei specialisti care constituie si astazi nucleul de management al DTZ. Echipei conduse de Mihnea Serbanescu si Tim Wilkinson, care le cuprindea deja pe Mihaela Pana, directorul departamentului de rezidential si Mihaela Cnobloch -  azi Director, s-au alaturat Cristian Ustinescu, Oana Iliescu, Rodica Tarcavu, Bogdan Sergentu, Razvan Sin, Yves Darfeuille si Madalina Cojocaru.

DTZ Echinox a jucat un rol de pionierat in cele mai importante tranzactii de pe piata, prin implicarea in prima investitie ce viza o cladire de birouri - vanzarea Europe House catre Europolis in anul 2002 si prima investitie intr-un parc logistic -  Cefin Real Estate achizitionat de Europolis in 2004.   

In 2005, compania marcheaza cea mai mare inchiriere de spatii de birouri pentru acel moment - 12,500 mp contractati de HP in cladirea Novo Park, iar in 2006 ofera consultanta clientului sau global“ Europolis, in achizitia proiectului de birouri Sema Parc, la valoarea de 90 millioane de Euro.

In perioada 2005-2008, caracterizata printr-o competitivitate crescuta a pietei, compania a inregistrat anual o dublare a cifrei de afaceri.

DTZ Echinox s-a adaptat cu usurinta schimbarilor de pe piata imobiliara din ultimii 4 ani, venind in intampinarea clientilor cu solutii creative si eficiente, ramanand si singura companie din domeniu care a inregistrat profit in aceasta perioada.  

 In noiembrie 2011 compania DTZ a fost preluata de brandul global UGL. Achizitia DTZ a transformat divizia de servicii imobiliare a UGL intr-unul dintre cei mai mari furnizori de servicii imobiliare integrate din lume, care opereaza in  toate zonele geografice cheie, avand un venit anual de 2 miliarde USD.   

Pentru urmatorii 10 ani, DTZ isi reafirma loialitatea fata de clientii alaturi de care a contribuit in ultimele doua decenii la construirea si consolidarea pietei imobiliare din Romania, angajandu-se astfel la respectarea acelorasi standarde inalte ale serviciilor.

Cele mai importante tranzactii incheiate de DTZ Echinox in perioada 2002-2012:

  • 2002 - Investitii/Birouri - prima cladire moderna de birouri: Europe House, Piata Victoriei (20 mil USD), Cumparator: Europolis
  • 2004 - Investitii/Industrial - primul parc logistic modern: Cefin Logistic Park (80 mil euro), Cumparator: Europolis
  • 2005  - Investitii/Industrial - Phoenix Business Park (15mil EUR), Cumparator: Teesland IOG
  • 2005 - 2007 - Industrial - prima exclusivitate pentru intermedierea inchirierii unui parc logistic modern a Cefin Logistic Park, Proprietar: Europolis
  • 2006 - Birouri - intermedierea inchirierii a 12,500 mp, Chirias: Hewlett Packard
  • 2006 - Investitii/Birouri -€Sema Parc I si II (90 mil. EUR), Cumparator: Europolis
  • 2007 - Investitii/Industrial - Olympian Parks (175 mil. euro), Cumparator: JV Helios Phoenix Properties & GE Real Estate
  • 2008 - Investitii/Industrial - Mercury Logistic Parks (80 mil euro), Cumparator: Heitman
  • 2009 - Investitii/Retail - European Retail Park Braila (80 mil euro), Cumparator: NEPI
  • 2010 - Birouri - intermedierea inchirierii a 12.000 mp, Chirias: Sanador
  • 2010 - Retail - deschiderea Atrium Center Arad (30.000 mp), DTZ agent exclusiv pentru inchiriere
  • 2010 - Birouri - intermedierea inchirierii a 11.000 mp, Chirias: Unicredit
  • 2010 - Retail - deschiderea Electroputere Parc Craiova (50.000 mp), DTZ agent exclusiv pentru inchiriere
  • 2010-2012 - Retail - intermedierea inchirierii unei suprafete cumulate de ~15,000 mp catre H&M (8 magazine in centre comerciale)
  • 2012 - Retail/Investitii - intermedierea inchirierii unei cladiri istorice in Sibiu catre Zara (1.400 mp) si intermedierea vanzarii imobilului catre un investitor privat
  • 2005-2012 - evaluari: portofoliile CEC, BCR, NEPI, Țiriac, Avrig, Impact, ARGO; proprietati reprezentative: Baneasa Shopping Center, Afi Palace Cotroceni, Sun Plaza, Iulius Mall, etc

Echipa DTZ Echinox:

Mihnea Serbanescu / Director General si Fondator al DTZ Echinox 

 A fondat Echinox Consulting in 1993, la scurt timp dupa finalizarea studiilor la ASE.  

 Detine in prezent circa 60% din actiunile firmei.  

 Oana Iliescu / Managing Director 

 S-a alaturat echipei DTZ Echinox la finalul anului 2004, dupa ce a lucrat pentru Billa (Rewe) si pentru Unirea Shopping Center. A coordonat departamentul de retail al companiei pentru o perioada de 4 ani si incepand din 2009 ocupa functia de Managing Director.  

 Este absolventa a Academiei de Studii Economice, Facultatea Finante si Banci si a unui master in administrarea afacerilor.  

Mihaela Pana / Director Departament Rezidential 

S-a angajat in firma inca din perioada studentiei si a fost implicata in cele mai reprezentative tranzactii de pe piata rezidentiala a ultimilor 17 ani.  

 Este absolventa a Facultatii de Drept.  

Mihaela Cnobloch / Director  

Este unul dintre cei mai experimentati agenti din companie, unde lucreaza inca din 1999.  

Este implicata in tranzactii de vanzare si inchiriere pe segmentul de birouri.   

Cristian Ustinescu / Director Departament Investitii  

 A fost cooptat in echipa dupa ce a lucrat pentru firma de constructii Remco. La DTZ s-a ocupat de coordonarea departamentului industrial si incepand cu anul 2006 a preluat departamentul de Investitii. Din 2011, departamentul sau s-a implicat si in tranzactii in domeniul agriculturii si energiei regenerabile. In prezent isi completeaza studiile cu un master in property investment la College of Estate Management din cadrul Reading University, Marea Britanie.   

Bogdan Sergentu / Director Department Evaluare si Consultanta 

S-a alaturat echipei in 2005, dupa ce timp de cinci ani a ocupat pozitia de Associate Valuer la SHM Smith Hodgkinson. A studiat ingineria mecanica in cadrul Institutului Politehnic din Bucuresti, din 2008 este membru activ al ANEVAR, iar din 2009 este si membru RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors).  

Rodica Tarcavu / Director Departament Industrial  

S-a angajat la DTZ Echinox la inceputul anului 2005, venind de la firma de telecomunicatii Nexcom. Coordoneaza departamentul industrial incepand din 2006. Pana in prezent, impreuna cu echipa sa a intermediat inchirierea a peste 260.000 mp de spatii logistice.  

Este absolventa a Academiei de Studii Economice, Facultatea Relatii Economice Internationale. 

Yves Darfeuille / Director Departament Property Management 

Locuieste in Romania de 10 ani si vorbeste fluent limba romana. Inainte de a fi angajat la DTZ in 2011, a lucrat pentru Carrefour, ocupand pozitia de General Service Manager si pentru dezvoltatorul EMCT Romania, fiind implicat in dezvoltarea unor proiecte pentru  Cora si Baumax, cat si a centrului comercial Sun Plaza.  

Este absolvent al Facultatii de Management din cadrul Universitatii din Clermont-Ferrand, Franta.

Madalina Cojocaru / Director Departament de Birouri

Inainte de a fi cooptata in echipa DTZ Echinox a ocupat timp de sapte ani pozitia de Sales Manager, respectiv Account Manager pentru Accor Hotels (Sofitel si Novotel) si Galenic. A venit in DTZ in 2007 unde a dezvoltat departamentul de birouri pe care il coordoneaza in prezent.

A absolvit Facultatea de Limbi Straine din cadrul Universitatii din Bucuresti.    

Razvan Sin / Director Departament de Retail 

S-a angajat la DTZ in februarie 2007, dupa un stagiu de pregatire in managementul francizelor in Statele Unite. In anul 2010 a preluat conducerea departamentului de retail de la Aura Voiculescu care la randul ei o succeda pe aceasta pozitie pe Oana Iliescu. 

Este absolvent al Facultatii de Tranzactii Internationale din cadrul Universitatii ”Babes Bolyai” din Cluj-Napoca. 

Despre DTZ 

DTZ, parte a companiei UGL, este lider global in domeniul serviciilor imobiliare.  Furnizam ocupantilor si investitorilor din toata lumea servicii integrate de cel mai inalt nivel, care cuprind intermediere inchirieri si brokeraj, property si facility management, piete de capital, investitii si asset management, evaluari, project management si consultanta in constructii. In plus, prin serviciile noastre de cercetare si consultanta, recunoscute prin numeroase premii, oferim clientilor nostri expertiza la nivel local si international, cat si prognoze si analize, pentru a-i ajuta in luarea celor mai bune decizii pe termen lung. DTZ are 47.000 de angajati incluzand subcontractori, si opereaza in 52 tari, prin 208 birouri.  

DTZ Echinox asigura o gama completa de servicii pentru investitori, ocupanti si proprietari, pe toate sectoarele pietei imobiliare. DTZ Echinox are in prezent 60 angajati si o serie de colaboratori in orasele din provincie. www.dtz.com/ro 

Pentru mai multe informatii, vizitati  www.dtz.com