Noii directori de la Transporturi, numiti de partid. Bascalia managerilor privati

Data publicarii: 22-11-2012 | HR/Cariere

Ministerul Transporturilor, condus de Ovidiu Silaghi, a luat avant in numirea managerilor privati la companiile din subordine. Dupa esecul de la TAROM, cand primul manager a "zburat” dupa nici o saptamana, PSD-istii si-au numit unii reprezentanti locali pe posturile de manageri privati la Administratia Porturilor Maritime si la Administratia Canalelor Navigabile. Si liberalii vor sa-si puna oamenii in posturi-cheie. Pe holurile MTI se zvoneste ca pe functia de manager privat la CFR SA ar putea fi numit liberalul Cristian Ghibu, actualul director general al companiei, numit politic de PNL. De asemenea, doi dintre membrii CA la TAROM au fost desemnati de PNL, nu de firmele de recrutare angajate in acest scop.

 Dupa numirea in etape a managerilor la TAROM, Administratia Porturilor Maritime si Administratia Canalelor Navigabile, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) urmeaza sa-l desemneze pe CEO-ul companiei CFR SA. Pe holurile MTI se zvoneste ca in acest ravnit post ar putea fi numit liberalul Cristian Ghibu, actualul director general al companiei, numit politi de PNL.

Forfota mare in MTI, unde urmeaza sa fie anuntat managerul privat de la CFR SA. Din informatiile noastre, asocierea PwC, D&B David si Baias si George Butunoiu, angajata de minister sa recruteze directorii generali si membrii CA pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei, urmeaza sa finalizeze selectia managerului privat la CFR SA. "Cele mai mari sanse pentru preluarea postului le are actualul director Cristian Ghibu”, ne-au declarat surse din institutie. Ghibu este sef peste infrastructura feroviara inca din luna mai, cand ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, l-a uns in functia de director general. In prezent, in cadrul CFR SA se deruleaza doua licitatii pentru modernizarea infrastructurii feroviare in valoare de peste 400 milioane de euro.

 Pana la inchiderea editiei, Cristian Ghibu nu ne-a confirmat daca este "in carti” pentru postul de manager privat la CFR SA.

 Din CV-ul lui Cristian Ghibu reiese ca in perioada 2005-2007 acesta a fost director regional la AVIVA Asigurari, apoi sef la CFR SA Regionala Iasi, dupa care a ocupat postul de adjunct in cadrul Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat din cadrul Primariei Iasi.

 Pentru functia de manager privat la CFR SA si-a depus CV-ul si un fost demnitar din MTI, cu o carte de vizita impresionanta in domeniul feroviar. "Mi-am depus CV-ul la asocierea PwC, D&B David si Baias si George Butunoiu. Am fost sunat de cineva din partea lui George Butunoiu, dupa care, ulterior, mi s-a comunicatca firma nu mai doreste sa ne vedem pentru interviu”, ne-a dezvaluit fostul demnitar.

 Recorduri de partid

 Ministerul Transporturilor detine un record, deloc de invidiat, in ceea ce priveste performantele in a alege managerii privati pentru companiile din subordine. Cel mai bun exemplu este cel al sefului de la Administratia Porturilor Maritime. Dupa o procedura extrem de laborioasa, cu un consortiu de firme de head hunting in spate, MTI a ajuns la concluzia ca cel mai indicat pentru functia de manager privat la aceasta Administratie este presedintele PSD Constanta, prof. univ. Lucian Balut.

 Istoria se repeta la Administratia Canalelor Navigabile. Aici, propunerea de CEO privat la stat este Daniel Georgescu, consilier local PSD, care a parasit functia pentru cea de director general inca din iunie. Acum va deveni manager privat.

Integral in Puterea.ro