Presedintele Traian Basescu s-a intalnit cu Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso

Data publicarii: 22-11-2012 | Actualitate

Presedintele Traian Basescu a avut, joi, o intrevedere cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, inainte de reuniunea extraordinara a Consiliului European privind negocierile pentru cadrul financiar multianual 2014 - 2020 al UE.

Intrevederea, care a avut loc in pregatirea summitului Consiliului, a durat aproximativ 30 de minute. Presedintele Traian Basescu nu va face declaratii dupa aceasta intrevedere. 

Reuniunea extraordinara a Consiliului European care are ca obiectiv negocierile privind cadrul financiar multianual 2014 - 2020 al UE va incepe joi seara. Discutiile vor continua vineri cu cea de-a doua sesiune de lucru a Consiliului European. 

Presedintele Traian Basescu nu a exclus, miercuri, ca la Consiliul European de la Bruxelles sa nu se ajunga la o solutie privind bugetul UE pe perioada 2014 - 2020, reiterand ca "va fi o negociere dificila". 

"Pot sa va spun, din contactele pe care le-am avut cu mare parte din membrii Consiliului European, ca toti au nemultumiri, dar exista dorinta de a se ajunge la o intelegere negociata, care sa rezolve in linii mari acomodarea interesului national cu interesul major al mentinerii unei Europe unite. (...) Nu exclud posibilitatea ca la acest Consiliu sa nu ajungem la o solutie, deci nu este exclusa aceasta varianta, dar parerea mea este ca toti vor sa ajungem la o solutie sau aproape toti. In ceea ce ne priveste, asa cum am informat mare parte din parteneri, inclusiv pe presedintele Van Rompuy, cu care am discutat propunerea pe care a lansat-o dansul, care vizeaza o reducere de 75 - 80 de miliarde, ca lucrurile trebuie negociate", a sustinut Traian Basescu. 

Sursa: AGERPRES