Cel mai mare parc solar din Romania va fi deschis saptamana viitoare la Isaccea

Data publicarii: 23-11-2012 | Mediu

Peste 4.000 de gospodarii se vor alimenta cu energie de la cel mai mare parc solar din Romania care urmeaza sa fie pus in functiune saptamana viitoare, la Isaccea, de firma RaRa Parc din Brasov. Parcul va avea o capacitate de 8,75 MW. Puterea cumulata a tuturor panourilor fotovoltaice instalate in Romania este de 13,1 MW.

Contractorul general al proiectului de la Isaccea este compania germana Gehrlicher Solar, iar parcul a fost instalat de firma Ra-Ra Parc, detinuta de trei persoane fizice - Emil Morariu (40% din partile sociale), Doru Alin Plopeanu si Razvan-Constantin Neamtu (fiecare cu 30%).

Industria panourilor fotovoltaice s-a dezvoltat semnificativ in ultimul an in Romania si este vazuta de investitori ca un El Dorado. 

Companiile investesc in energia produsa in panourile fotovoltaice atrase de sprijinul acordat de stat prin sistemul certificatelor vezi. Certificatele verzi sunt acordate gratuit producatorilor de energie regenerabila, care le vand furnizorilor, obligati de legislatie sa le achizitioneze in cote anuale.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: