Presedintele Alpha Bank Romania: In sase-sapte ani telefoanele mobile vor inlocui cardurile bancare

Data publicarii: 23-11-2012 | Finante-Banci

In sase ani, numarul de telefoane mobile folosite pentru plati va fi acelasi cu numarul de carduri bancare aflate in circulatie, este de parere Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank.

"Banuiesc ca in urmatorii sase, sapte ani de zile vom avea tot atatea telefoane mobile folosite ca instrumente de plata in relatia cu comerciantii cat numarul de carduri", a declarat Oprescu in cadrul seminarului EU-COFILE 2012, eveniment organizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), Alpha Bank si Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

In opinia sa, avansul tehnologic va face ca telefoanele mobile sa aiba capacitatea de a inlocui cardurile bancare. "Telefoanele modifica din comportamentul clientului. Este singurul gadget pe care il purtam cu noi toata ziua. Mai degraba iti uiti portofelul mobil acasa decat telefonul", a adaugat presedintele Alpha Bank.

Totodata, folosirea noilor tehnologii ar putea duce la reducerea costurilor de operare a bancilor cu circa 60-70% si la oferirea unor servicii destinate in prezent "clientilor VIP", respectiv a clientilor cu venituri mai mari si pentru segmentul mass-market.

In Romania existau, la nivelul lunii septembrie, peste 13,4 milioane de carduri active in circulatie, potrivit celor mai recente date ale BNR.

"Din punctul nostru de vedere Romania sta foarte bine la acoperirea mobila. Exista oportunitati deschise pentru toate produsele de mobil", a precizat Ion Stan, vicepresedinte Alpha Bank.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: