Cine sunt cei opt oameni de care depind pensiile a 5,7 milioane de romani

Data publicarii: 26-11-2012 | Finante-Banci

Au intre 36 si 56 de ani si trebuie sa administreze active de 9 miliarde de lei (2 mld. euro), res-pectiv contributiile la sistemul de pensii private obligatorii (pilonul II) a peste 5,7 milioane de angajati, pe o piata care incearca sa se obisnuiasca cu randamente din investitii mai mici decat in trecut.

Piata pensiilor private nu a inre-gistrat o fluctuatie semnificativa de per-so-nal la nivel de CEO, astfel ca o parte a fondurilor de pensii sunt conduse de aceiasi oameni inca de la lansare - in 2007. Exceptie face Lucian Anghel, fostul economist-sef al BCR, care a pre-uat recent conducerea companiei de pensii din cadrul grupului. Si la BRD a existat o schimbare la varful fondului de pensii, dar anul trecut, cand la conducere a venit Rozaura Stanescu.

Cel mai mare fond este cel administrat de ING Pensii, valoarea activelor fiind de 3,4 miliarde de lei. Fondul este condus din 2010 de Marius Popescu, fostul director general al ING Investment Management.

Al doilea fond ca marime este cel administrat de Allianz-Tiriac Pensii, cu active de 2,1 miliarde de lei, condus inca de la lansare de Crinu Andanut. Printre executivii care conduc fondurile de pensii inca de la lansare se numara si Ioan Vreme (Generali Pensii), Marius Ratiu (Aegon Pensii) si Mihai Coca-Cozma (Alico Pensii). Alico Pensii urmeaza sa preia si fondul administrat pana acum de britanicii de la Aviva, urmand sa ajunga la active de 1,3 mld. lei. La Eureko Pensii este sef din 2010 Radu Bragarea, fost director adjunct al AIG Life.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: