Traian Basescu critica politicienii aflati in campanie, sustinand ca nu prezinta nicio perspectiva si nu dau solutii

Data publicarii: 27-11-2012 | Politica

Presedintele Traian Basescu a criticat, luni, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni, politicienii aflati in campania electorala pentru alegerile parlamentare, sustinand ca nu prezinta nicio perspectiva si nu dau solutii.

"Vad ca numai se jignesc intre ei, nu prezinta nicio perspectiva de la nivelul partidelor aflate in competitie, eventual se mai ocupa de presedinte, dar sa dea solutii pentru oamenii care sunt deja acasa de la Mechel... (...) As vrea sa ii vad in dezbateri serioase pe oamenii astia, as vrea sa ii vad ca nu mai mint", a afirmat Traian Basescu. 

El a sustinut ca "ar fi bine ca premierul Ponta, care era sef al Corpului de control cand au fost privatizate aceste combinate, sa se uite la conditiile de privatizare si sa vada daca mai este ceva de facut, daca nu trebuie gasite solutii pentru crearea de locuri de munca - chestiune care ar trebui sa fie in atentia Guvernului, dar si a oamenilor care sunt in campanie, nu numai Guvernul trebuie sa se uite la Mechel". 

Traian Basescu i-a criticat pe politicieni ca au "abordari superficiale, cele mai multe mincinoase". 

"Ii aud pe politicieni vorbind veseli de modificarea Constitutiei si aici iarasi sunt mincinosi si necinstiti. Sigur ca pot viza orice proces de revizuire a Constitutiei, dar nu vad pe niciunul spunand 'printre cele ce le vom modifica sunt si cele legate de referendumul din 2009', care cerea in mod expres o singura Camera si 300 de membri ai Parlamentului. Sigur ca le este foarte greu pentru ca ii mai mint pe romani o data", a afirmat Basescu. 

Presedintele a sustinut ca, dupa alegeri, numarul de parlamentari va creste de la 471 in prezent la peste 500 si a facut apel la clasa politica sa abordeze lucrurile importante pentru Romania. 

"As face un apel la clasa politica sa abordeze lucrurile importante pentru Romania, fie ca vorbim de revizuirea Constitutiei, tinand cont de referendumul din 2009, fie ca vorbim de creare de locuri de munca, fie ca vorbim de Uniunea Europeana, dar trebuie sa vorbim cinstit despre Uniunea Europeana, fie ca vorbim despre perspectiva bugetului, fie ca vorbim despre realitatea pe care n-o vorbeste nimeni, ca in mult-hulita Lege a pensiilor exista obligativitatea indexarii pensiilor in 2013'', a mai spus seful statului. 

Sursa: AGERPRES