Ponta: Ministerul Finantelor trebuie sa transmita CE documentele necesare decontarii sumelor provenite din fonduri europene

Data publicarii: 27-11-2012 | Finante-Banci

Premierul Victor Ponta a declarat marti, in debutul sedintei de Guvern, ca Ministerul de Finante va trebui sa transmita Comisiei Europene toate documentele necesare decontarii sumelor provenite din fonduri europene, astfel incat sa fie respectate tintele macroeconomice asumate de Romania in Acordurile cu Fondul Monetar International (FMI).

'Va rog pe toti sa transmiteti catre Ministerul de Finante si apoi mai departe, catre Comisie, toate documentele necesare pentru decontari. Nu intentionez sa mai explic nici domnului Basescu, nici altcuiva ca patru miliarde de euro din 19 miliarde nu inseamna 9,75. E inutil. Cine nu a mers la scoala, nu am cum sa il invat mai mult decat atat. Dar tot e foarte putin. Aveti, in continuare, de transmis documentele necesare in asa fel incat sa continue decontarile si sa putem sa avem, pentru buget, incasarile necesare pentru a pastra toate tintele macroeconomice stabilite in acordurile noastre cu FMI si Comisia Europeana', a spus premierul. 

Victor Ponta a adaugat ca Ministerul de Finante are, cu acordul sau, 'punga foarte stransa', insa, aceasta situatie s-ar putea schimba prin transmiterea documentelor amintite Comisiei. 

'Ministerul de Finante, cu acordul meu, este cu punga foarte stransa pentru sfarsitul anului. E foarte important sa intre in buget banii decontati din fondurile europene pentru a mai da drumul la punga. Altfel, domnul ministru Georgescu nu da drumul. Tine de capacitatea dvs. de a transmite toate documentele necesare', a mai precizat Ponta.

Sursa: AGERPRES