Aeroporturile romanesti, in mare expansiune. Low-cost-urile au adus cresteri-record ale numarului de pasageri

Data publicarii: 03-12-2012 | Turism

Doua aeroporturi din Romania au inregistrat cresteri spectaculoase ale traficului de pasageri in luna septembrie a.c., depasindaeroporturi din orase importante. Astfel, dupa mutarea curselor de pe Aeroportul Baneasa pe Otopeni, traficul de pasageri inregistrat in septembrie 2012 pe Aeroportul International Henri Coanda a fost cu 44,7% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind astfel aeroporturile din St. Petersburg (+16,5%), Marsilia (+16,2%), Izmir (+13,5%) si Ankara (+12,8%), arata cel mai recent raport al Airports Council International. Aeroportul Otopeni este inclus la categoria aeroporturilor cu un trafic anual cuprins intre cinci si zece milioane de pasageri, si are cea mai mare crestere procentuala din aceasta categorie.

 Aceasta crestere se datoreaza si mutarii operatiunilor companiilor aeriene low-cost de pe Aeroportul Baneasa, din 25 martie 2012. Spre exemplu, mutarea a adus o crestere a traficului, de la putin peste 400.000 de pasageri in martie 2011, la 625.000 de pasageri in luna martie a acestui an, noteaza economica.net.

 Iar traficul ar putea creste in continuare, mai ales ca la inceputul lunii noiembrie a fost inaugurat noul terminal, in urma unei investitii de 52 de milioane de euro. Pentru acest an, Aeroportul Otopeni va inregistra un trafic de 7,3 milioane de pasageri, conform estimarilor lui Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al aeroportului. Pentru 2013, acesta se asteapta ca traficul sa treaca de 8 milioane de pasageri.

Integral in Puterea.ro