Auchan trece pe locul doi in topul lanturilor de hipermarketuri din Romania dupa preluarea Real

Data publicarii: 03-12-2012 | Afaceri

Auchan urca de pe locul patru pe doi in topul lanturilor de hipermarketuri din Romania dupa preluarea magazinelor Real, cu afaceri cumulate de peste un miliard de euro, fiind devansat doar de Kaufland, care a inregistrat anul trecut vanzari de aproximativ 1,3 miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Primul loc in topul hipermarketurilor il ocupa Kaufland, cu afaceri de 1,3 miliarde de euro. Retailerul german are 78 de magazine in Romania.

Grupul Auchan a anuntat vineri ca a cumparat de la Metro Group hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est, printre care si pe cele din Romania, pentru 1,1 miliarde de euro.

Auchan a avut anul trecut o cifra de afaceri de 375 milioane de euro si detine zece magazine, iar Real, cu 24 de magazine, vanduse de 627 milioane de euro in 2011.

Carrefour, cu afaceri de 960 milioane de euro, a ocupat locul doi anul trecut. In Romania sunt 24 de hipermarketuri Carrefour, 60 de supermarketuri Carrefour Market si 13 magazine de proximitate Carrefour Express.

Cora a incheiat anul 2011 cu vanzari de 326 milioane euro si are 9 magazine.

Reprezentantii marilor retele comerciale spun ca o eventuala intrare pe piata a unui mare retailer se poate face doar printr-o achizitie a unui lant deja existent.

"Ca green field nu prea mai e loc pe piata hipermarketurilor. E deja aglomerata si in fiecare oras mare exista cel putin un hipermarket", a declarat agentiei MEDIAFAX Alexandru Vlad, vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.

Integral in Gandul.info