Angela Merkel neaga ca ar fi de acord cu o noua reducere a datoriei Greciei

Data publicarii: 04-12-2012 | International

Afirmatiile facute de cancelarul german Angela Merkel intr-un interviu pentru publicatia "Bild am Sonntag", potrivit careia este exclusa posibilitatea unei noi reduceri a datoriei Greciei au fost interpretate incorect, anunta Guvernul german, citat de b1.ro.

Purtatorul de cuvant al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, a precizat ca "in aceasta chestiune nu exista nici o schimbare de pozitie" din partea Germaniei, iar in raspunsul oferit, Angela Merkel "nu a facut in niciun moment aluzie la o reducerea a datoriei", noteaza agentia EFE.

"Daca Grecia va putea la un moment dat sa se descurce prin mijloace proprii, fara sa fie nevoita sa se indatoreze si mai mult, atunci va trebui sa privim si sa evaluam altfel aceasta situatie. Acest lucru nu se va intampla inainte de 2014 sau 2015, daca totul functioneaza conform planului", a reluat Seibert raspunsul doamnei Merkel atunci cand a fost intrebata daca nu a spus adevarul cu privire la o noua reducere a datoriei Greciei, asa cum pretinde opozitia social-democrata, sau daca are in vedere sa readuca in discutie aceasta problema inaintea alegerilor legislative din luna septembrie 2013.

Purtatorul de cuvant al guvernului german a reamintit ca actualul program de asistenta pentru Grecia a fost prelungit pana in anul 2014, iar statului elen i s-a lasat un ragaz pana in anul 2016 pentru a indeplini obiectivele bugetare la care s-a angajat, si numai dupa aceasta data situatia Greciei ar putea fi evaluata din nou.

Sursa: Romania Libera