Inca un faliment in industria romaneasca: cel mai mare producator de soda calcinata din Romania

Data publicarii: 04-12-2012 | Economie

Cel mai mare producator de soda calcinata din Romania, GHCL Upsom Ocna Mures, a intrat in faliment dupa ce nu a putut achita datorii de 25 de milioane de euro.Cel mai mare producator de soda calcinata din Romania, GHCL Upsom Ocna Mures, a intrat in faliment dupa ce nu a putut achita datorii de 25 de milioane de euro.

Fostul combinat GHCL Upsom Ocna Mures, cel mai mare producator de soda calcinata din Romania, a intrat oficial in faliment. Decizia a fost luata la sfarsitul lunii noiembrie de Tribunalul Alba. Societatea din Ocna Mures este in insolventa din noiembrie 2011, dar planul de reorganizare aplicat de administratorul judiciar nu a dat rezultate concrete. 

 Platforma industriala din Ocna Mures a fost scoasa la licitatie de patru ori pana in prezent, dar nimeni nu s-a aratat interesat sa o cumpere. Motivul principal este pretul solicitat de administratorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania. La primele doua licitatii din luna septembrie s-a cerut suma de 14,7 milioane de euro, iar la alte doua proceduri de vanzare, organizate in noiembrie, pretul a scazut la 11 milioane de euro. Pe langa platforma industriala, au mai fost scoase la vanzare stadionul din Ocna Mures, un apartament, un dispensar, funicularul si un teren. Singurele bunuri vandute pana in prezent sunt cantina si un teren pentru 50.000 de euro.

Integral in Adevarul