Garanti Bank: BNR va incepe relaxarea conditiilor monetare in a doua parte a anului 2013

Data publicarii: Astazi, 05-12-2012 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei va pastra nemodificate rata dobanzii cheie si rata rezervelor minime obligatorii in urmatoarele sase luni, confruntata cu riscul iesirilor de capital si a deprecierii cursului de schimb, estimeaza Garanti Bank, in Raportul Macroeconomic Trimestrial pe care institutia il realizeaza incepand cu acest an. De asemenea, institutia bancara previzioneaza ca BNR va incepe relaxarea conditiilor monetare in a doua parte a anului 2013 pentru a stimula revigorarea economiei.

La capitolul evolutia cursului de schimb, Garanti Bank se asteapta la o stabilizare a raportului EUR/RON in jurul valorii de 4,50 la finalul acestui an si in jurul valorii de 4,55 la finalul lui 2013. Aceasta prognoza a plecat de la premiza unui mediu politic stabil si a continuarii acordului cu FMI.

Pe de alta parte, Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei va inregistra o usoara crestere pana la finele acestui an, mai reiese din Raportul Macroeconomic Trimestrial. Astfel, cresterea pentru tot anul 2012 este de 0,3%. O crestere mai accelerata ar putea avea loc in 2013, de 2%, ca urmare a intensificarii cererii interne.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: