Guvernatorul BNR a primit Crucea de Comandor al Ordinului de Merit a Poloniei

Data publicarii: 06-12-2012 | Finante-Banci

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a primit miercuri de la ambasadorul Poloniei, Marek Szczygiel, Crucea de Comandor al Ordinului de Merit a Republicii Polone, conferita de presedintele acestei tari pentru contributia sa la dezvoltarea cooperarii economice dintre Romania si Polonia.

"Sunt foarte onorat sa-i ofer guvernatorului Mugur Isarescu Crucea de Comandor al Ordinului de Merit a Poloniei. Este cea mai inalta decoratie poloneza acordata de presedintele Republicii Polonia strainilor care au adus mari servicii natiunii poloneze si si-au adus contributia la cooperarea intre Polonia si alte state. Este o reala onoare pentru mine sa acord unui prieten al Poloniei aici, in Romania, uneia dintre cele mai mari personalitati ale acestei tari, un eminent economist, probabil unul dintre cei mai experimentati guvernatori ai unei banci centrale din lume, aceasta distinctie", a afirmat ambasadorul Poloniei. 

In opinia sa, guvernatorul BNR reprezinta "un simbol al stabilitatii si predictibilitatii", dar si un element major de incredere pentru investitorii polonezi si comunitatea poloneza din Romania. 

"Vreau sa ii multumesc personal guvernatorului Mugur Isarescu pentru implicare personala in dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Polonia si Romania", a spus Marek Szczygiel, care a multumit guvernatorului Isarescu si BNR si pentru dezvoltarea relatiilor bogate la cel mai inalt nivel dintre cele doua banci centrale. 

"Acordarea acestei distinctii guvernatorului Mugur Isarescu este si o recunoastere a excelentelor relatii de cooperare dintre tarile noastre in domeniul economic", a mai declarat ambasadorul Poloniei. 

La randul sau, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a afirmat ca este foarte onorat de decizia presedintelui Poloniei, Bronislaw Komorowski, de a-i conferi aceasta distinctie. 

"Va sunt recunoscator, domnule ambasador, si as dori sa-i transmiteti gratitudinea mea presedintelui Poloniei. Aceasta distinctie este o recunoastere a contributiei mele in dezvoltarea cooperarii dintre Romania si Polonia", a spus Mugur Isarescu. 

El a precizat ca distinctia este oferita si BNR, institutie in care si-a petrecut 22 de ani din cariera. 

Sursa: AGERPRES