Luminile de sarbatori au fost aprinse in Piata Universitatii de un elev

Data publicarii: 06-12-2012 | Diverse

Luminitele de sarbatori din Bucuresti au fost aprinse miercuri seara in Piata Universitatii de un elev olimpic international de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" in prezenta primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, si a ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu.

"Vreau in primul rand sa multumesc ca sunteti aici. In al doilea rand, vreau sa-i multumesc doamnei profesor Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, pentru faptul ca are grija de copiii nostri. Asta o stim cu totii. Sper sa fie o surpriza placuta pentru dvs. Am aici un tanar de 16 ani care este elev la Scoala Vianu si care este supraolimpic, a luat toate premiile posibile. Multumesc de asemenea si parintilor lui, scolii si lui personal, pentru ca ne dorim o generatie care vine din ce in ce mai repede", a afirmat Oprescu in discursul rostit cu acest prilej. 

La randul sau, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, i-a multumit primarului ca i-a facut o surpriza extraordinara prin faptul ca a fost adus un olimpic, dintr-o familie de olimpici si de profesori, in acelasi timp, spunand ca este o prima bucurie aceasta constatare si exprimandu-si, de asemenea, admiratia pentru felul minunat in care arata orasul. 

"Cosmin Stefan Gramatovici si fratele lui sunt olimpici internationali iar parintii lor sunt profesori", a spus Ecaterina Andronescu. 

Intrebat ce semnificatie are acest eveniment, Sorin Oprescu a raspuns ca si-a dorit sa le faca o bucurie oamenilor. 

"Cand pot sa fac o bucurie cat de mica, atunci o fac, asta semnifica. Sa dea Dumnezeu sa traiasca si ei si copiii lor in normalitate si lumina!", a subliniat primarul general. 

El a adaugat ca va organiza in continuare evenimente de acest gen, in acelasi loc. 

Primarul general a mai fost intrebat ce o sa-i puna Mos Nicolae in ghete la noapte, raspunzand: "Nu stiu. E o surpriza. Eu le pun in fiecare an. Cam slab anul acesta". 

In noul spatiu pietonal creat deasupra parcarii subterane de la Universitate, Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT - Centrul de Creatie, Arta si Traditie, va organiza in perioada 5 decembrie - 3 ianuarie evenimentul Bucharest Christmas Market. 

Astfel, in centrul Capitalei, toti vizitatorii, indiferent de varsta, sunt asteptati la Targul de Craciun, unde, pe langa cele 65 de casute decorate de sarbatoare, a fost amplasat un brad de 17 metri, impodobit cu 2.500 de becuri galbene si 600 de lucrari de arta ce formeaza un puzzle. 

Din peisaj vor face parte sania cu reni si casa lui Mos Craciun si un carusel pentru cei mici. 

La Bucharest Christmas Market, mesterii populari le vor prezenta trecatorilor obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale. Nu vor lipsi nici obiectele si podoabele specifice Craciunului, precum globurile pictate manual, coronitele din crengute de brad, ghirlandele si lumanarile parfumate. 

Targul va mai oferi doritorilor produse gastronomice traditionale, turta dulce, cozonaci, prajituri, magiun, miere si produse apicole, carnati, toba, pastrama etc. 

Printre cei invitati la Bucharest Christmas Market se numara interpretii de muzica populara Gheorghe Turda, Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Cigu, Gelu Voicu, Lavinia Goste, Marius Zorila, Orchestra Nationala de Tineret, Loredana si Agurida, Calin Geambasu band, baletul Edi Stancu, Narcisa Suciu, Paula Seling, Ducu Bertzi, DJ Project si Adela Popescu, Taxi, Bere Gratis, Provincialii. 

Pentru a veni in sprijinul copiilor fara posibilitati materiale, toti vizitatorii targului sunt asteptati la Casa lui Mos Craciun, unde se vor putea dona jucarii si carti, in campania ''Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun'', care se desfasoara pentru al treilea an consecutiv. 

Pentru a se crea o lume magica a Craciunului, locul a fost decorat cu zece tone de cetina, peste 3.000 de becuri colorate si cu aproximativ un kilometru de ghirlande luminoase. 

Peste 100.000 de beculete si globuri luminoase impodobesc domeniului Brancovenesc in asteptarea lui Mos Nicolae si a lui Mos Craciun, Primaria Municipiului Bucuresti organizand la Centrul Cultural ''Palatele Brancovenesti'' Mogosoaia, in zilele de 6 si 7 decembrie, spectacole dedicate copiilor. 

Sursa: AGERPRES