Loteria europeana EuroMillions: Un castigator a pierdut 78,5 milioane de euro pentru ca nu a cerut banii la timp

Data publicarii: 06-12-2012 | Lifestyle

Participantul la loteria europeana EuroMillions care a castigat, la 8 iunie, 64 de milioane de lire sterline (78,5 milioane euro) cu un bilet cumparat in Marea Britanie a pierdut aceasta avere pentru ca nu a cerut-o la timp, potrivit EFE.

Loteria nationala britanica a informat joi ca potentialul miliardar avea termen pana miercuri la ora 23:00 GMT pentru a revendica premiul. 

In pofida intensei campanii desfasurate de aceasta institutie, castigatorul nu a aparut, fapt pentru care toti banii si dobanda cuvenita pentru cele sase luni au revenit organizatiei de caritate 'Good Causes' a loteriei nationale. 

'Din pacate, pot confirma ca proprietarul biletului castigator nu si-a revendicat premiul la timp, fapt pentru care a pierdut aceasta uluitoare suma', a afirmat un purtator de cuvant al loteriei nationale britanice. 

Castigatorul, care a nimerit cele cinci numere (5, 11, 22, 34, 40) si cele doua stele norocoase (9 si 11), si-a achizitionat biletul EuroMillions in zona localitatilor Stevenage si Hitchin, in comitatul Hertford shire. 

Loteria nationala britanica a incercat cu disperare sa dea de el. In acest scop, a umplut cu afise cele doua localitati si a folosit o masina de lux, marca Lamborghini, pentru a anunta in toate colturile zonei numerele castigatoare. 

Eforturile insa nu au avut succes, iar necunoscutul castigator a devenit cel mai mare perdant al loteriei europene EuroMillions in Marea Britanie, devansand un britanic care a castigat 9,4 milioane de lire sterline (11,5 milioane de euro) in iulie 2005 si nu a revendicat niciodata premiul.

Sursa: AGERPRES