Masinile bogatilor lumii

Data publicarii: 21-10-2006
 Masinile bogatilor lumii Americanii de la Forbes au intocmit recent un top cu masinile detinute de miliardari, aflam din editia online Evenimentul Zilei. Bill Gates are o avere estimata la 46,5 miliarde de dolari. Multi cred ca la o asemenea avere garajul lui Gates arata ca o fabrica de masini, insa cel mai bogat om al Planetei are numai doua. Masina pe care o conduce zilnic este un Porsche 911 , model 1999, iar dupa 10 ani de asteptare , Bill a reusit sa achizitioneze masina sa preferata, un Porsche 959 Coupe din 1988, de colectie.

Din cauza legilor federale referitoare la normele de poluare, bijuteria pe roti a lui Gates nu a a fost lasata sa circule pe drumurile publice. In plus, si din cauza sigurantei reduse, Gates a avut nevoie de un decret special semnat de Bill Clinton (pe vremea cand acesta era presedintele SUA) pentru a putea conduce Porsche 959 pe drumurile din SUA.

Warren Buffet se afla pe locul doi in topul miliardarilor, insa in ceea ce priveste masinile este cat se poate de modest. El poseda un Lincoln Town Car Signature Series din 2001.

Singurul lucru special la aceasta masina este faptul ca pe placuta de inmatriculare este inscriptionat cuvantul "thrifty" (econom). Buffet a declarat ca prefera aceasta limuzina pentru ca este foarte confortabila.

Printul Alwaleed Bin Talal Alsaud, este nepotul regelui saudit Abdulah, si poseda o avere estimata la 23,7 miliarde de dolari. Astfel, locul 5 din topul celor mai bogati a lasat modestia deoparte si atunci cand isi cumpara o noua masina  achizitioneaza mereu doua exemplare identice. El are, printre altele, cate doua  Infiniti FX45, doua Hummer H1, doua Volvo XC90, doua Rolls-Royce Phantom si surpriza... doua Daewoo Matiz.

Va intrebati desigur de ce ar avea un om cu o avere de peste 20 de miliarde de dolari doua Matiz-uri? Se pare ca Printul Alwaleed detine un pachet de actiuni la fabrica Koreeana Daewoo (acum proprietatea GM) si ca a primit masinile cadou.

Ingvar Kamprad, magnatul mobilei, se poate lauda ca are in pusculita peste 23 de milarde de dolari. Suedezul este insa un tip special si conduce un Volvo 240GL , vechi de 13 ani !  De asemenea, fondatorul companiei IKEA, ia autobuzul de cate ori are ocazia si isi foloseste chiar si cardul de reduceri pentru pensionari.

Intrebat de ce traieste atat de modest, Kamprad a declarat ca produsele IKEA nu sunt destinate oamenilor care conduc masini luxoase, stau la hoteluri de 5 stele si au avioane particulare.

Citeste tot articolul in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: